Remišová: Haščák bude mať čo vysvetľovať

Zdá sa, že Jaroslav Haščák bude mať pred štátnymi orgánmi čo vysvetľovať, keď súd pokladal obvinenia za vážne, uviedla Veronika Remišová.

05.12.2020 12:00
debata (48)

Zdá sa, že Jaroslav Haščák bude mať pred štátnymi orgánmi čo vysvetľovať. Uviedla to vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) v reakcii na rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu o väzobnom stíhaní spolumajiteľa finančnej skupiny Penta. To zatiaľ nie je právoplatné, Jaroslav Haščák voči nemu podal sťažnosť na Najvyšší súd.

Polícia pred sídlom finančnej skupiny Penta v...
Jaroslav Haščák v sídle Penty v bratislavskom...
+10NAKA zasahovala v sídle Penty v Bratislave....

Remišová zdôrazňuje, že všetci si majú byť pred zákonom rovní. Bez ohľadu na bohatstvo, postavenie alebo moc. „Je dôležité, aby spravodlivosť fungovala a platila pre všetkých rovnako. Obvinenia z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti v prípade šéfa Penty súd zjavne pokladal za dostatočne vážne a rozhodol sa pre jeho väzobné stíhanie,“ doplnila vo vyjadrení, ktoré TASR poskytlo tlačové oddelenie strany Za ľudí.

Po vznesení obvinenia sa Jaroslav Haščák vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente, obvinenia odmieta a mieni sa brániť. Polícia vzniesla obvinenia, ktoré majú súvisieť s kauzou Gorila, celkovo voči trom osobám.

VIDEO: Fico o zatýkaniach: Ako v 50. rokoch. Posiela „gestapácke“ kabáty prokurátorom.

Video
48 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Haščák #Veronika Remišová