Matišák v Ide o pravdu: Vylieči Biden rozdelenú Ameriku?

Nový americký prezident Joe Biden prekvapil skvelým inauguračným prejavom. „Povedal dôležité veci o demokracii a právnom štáte. Bez pátosu, ale úprimne, pretože vie o čom hovorí,“ komentoval Bidenove vystúpenie v relácii Ide o pravdu Andrej Matišák, redaktor denníka Pravda.

22.01.2021 00:00
debata (72)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej s Andrejom Matišákom v relácii Ide o pravdu.

Video
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Chaos a neistota sú preč. Do Bieleho domu vkročil skúsený Joe Biden, a neprišiel sám. On, viceprezidentka Kamala Harrisová a nová administratíva sú skúsení a vzdelaní ľudia. Žiadne hviezdy na sociálnych sieťach, komunikujú pokojne a s rozvahou.

„Asi nám Biden ukazuje cestu ako sa dá v politike vrátiť od chaosu a výstrelkov späť k normálnemu riadeniu krajiny,“ hodnotil v relácii Ide o pravdu výmenu na poste amerického prezidenta Andrej Matišák, zahraničnopolitický redaktor denníka Pravda. Predpovedá, že nástupom Bidena sa zlepšia vzťahy s Európou, čo potvrdzuje aj expresný návrat Ameriky k Parížskej klimatickej dohode.

„Ale Európa musí prvá vedieť, čo od nového prezidenta chce a jasne to formulovať,“ dodal Matišák. Podľa neho najťažšia úloha čaká Bidena na domácej pôde, a to zjednotenie rozdelenej Ameriky.

72 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu