Remišová odmietla robiť Matovičovi fackovacieho panáka

Peter Pellegrini (Hlas) urobil pri referende o predčasných voľbách dve chyby. Na budúcich partnerov išiel „s bubnom na zajace“, a podpisy chcel získať popri testovaní na COVID-19.

23.01.2021 06:00
debata (69)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Celoplošné testovanie, ktoré cez víkend musí absolvovať veľká časť Slovákov, presadil premiér Igor Matovič (OĽaNO).

„On vydieral koaličných partnerov niekoľko dní, a vlastné názory presadil silou,“ povedal v podcaste Počúvajte pravdu Marián Repa. Podľa neho šéf vládneho kabinetu nerešpektuje koaličné strany ako partnerov a používa voči nim politickú prevahu.

„Je to čoraz viac autoritatívny vodca,“ dodal komentátor Repa. V podcaste ocenil postoj ministerky Veroniky Remišovej (Za ľudí), ktorá sa pri hlasovaní vo vláde zdržala. „Odmietla byť už fackovacím panákom,“ vysvetlil komentátor denníka Pravda.

Opozičné napätie medzi Petrom Pellegrinim (Hlas) a Robertom Ficom (Smer) pripisuje rivalite oboch strán pri téme predčasných volieb. Podľa Repu má navrch Fico, lebo Pellegrini urobil politické chyby. V podcaste sme komentovali aj krízu v radoch extrémistickej ĽSNS Mariana Kotlebu. Výsledkom môže byť nielen štiepenie strany, ale aj vznik nového subjektu, ktorý podľa Mariana Repu „zakotví v miernejších vodách a lákať bude nespokojných ľudí namiesto extrémistov.“

69 debata chyba
Viac na túto tému: #Počúvajte Pravdu