Danko žiada Matoviča o stretnutie k ruskej vakcíne proti covidu

Predseda mimoparlamentnej SNS Andrej Danko žiada premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) o stretnutie k ruskej vakcíne proti covidu. Podľa neho môže prísť čas, že množstvo západných vakcín nebude stačiť a bude treba nakupovať vakcínu z východu. Danko tvrdí, že vie pomôcť, odvoláva sa na "nespočetné množstvo" vzťahov, ktoré v minulosti nadviazal s Ruskom.

23.01.2021 13:25
Andrej Danko Foto:
Predseda SNS Andrej Danko
debata (151)

„Mám za sebou niekoľko telefonátov s ministrom, ktorý je priamo zodpovedný za vakcínu Sputnik. Mám informácie, ktoré vám môžu pomôcť, ale hlavne mám informácie, ktoré môžu zabezpečiť Sputnik pre Slovákov,“ konštatuje Danko.

Poukazuje na to, že Európska komisia neodopiera právo jednotlivým štátom na výber vakcíny, takto podľa neho koná napríklad Maďarsko.

„Reálne vidíme, že nemusí stačiť množstvo západných vakcín. Reálne vidíme, že môže prísť čas, že budeme musieť nakupovať aj vakcíny z východu. Ponúkam pomocnú ruku, možnosť sprostredkovania týchto služieb. Prosím, povzneste sa nad čokoľvek a prijmite ma,“ žiada Danko, ktorý je za to, aby si mohli medzi vakcínami vybrať aj obyvatelia Slovenska.

151 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #vakcína #Andrej Danko #Covid-19