Nicholsonová v Ide o pravdu: Ak SaS opustí koalíciu, vláda padne

Konflikt medzi premiérom Igorom Matovičom (OľaNO) a ministrom Richardom Sulíkom (SaS) sa bude musieť „v krátkom čase rozťať,“ povedala v relácii Ide o pravdu poslankyňa Európskeho parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS). Dodala, že „scenárov je niekoľko.“

26.01.2021 20:00
debata (93)

VIDEO: Pozrite si diskusiu Márie Hlucháňovej a Lucie Ďuriš Nicholsonovej v relácii Ide o pravdu.

Video
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Poslankyňa Európskeho parlamentu (EP) Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) v relácii Ide o pravdu zdôraznila, že konflikt medzi premiérom Igorom Matovičom (OľaNO) a predsedom liberálov a ministrom Richardom Sulíkom je „veľmi silný a veľmi osobný.“ Podľa nej predseda vlády nedokáže situáciu vyriešiť.

„Konflikt sa bude musieť v krátkom čase rozťať, a jeden z nich musí ustúpiť,“ upresnila Nicholsonová. Odmietla odpovedať na otázku, či odíde z vlády minister Sulík, ale SaS zostane súčasťou koalície. „Scenárov je niekoľko,“ dodala stručne Nicholsonová.

Potvrdila, že v súčasnej situácii je medzi obomi politikmi dohodnutý „pakt o neútočení.“ Argumenty v prospech Sulíka sú podľa Nicholsonovej racionálne a podložené názormi odborníkov, pričom sama neskrýva prekvapenie nad súhlasom SaS s posledným skríningovým celoplošným testovaním.

„Predpokladala som, že nebudeme súhlasiť,“ povedala Nicholsonová.

V relácii Ide o pravdu sa dozviete aj o dôvodoch, prečo poslanci EP žiadajú odtajniť zmluvy výrobcov vakcín s EÚ a čo si myslí poslankyňa Nicholsonová o použití ruskej vakcíny Sputnik v členských štátoch únie. Témou relácie bol aj postup očkovania v EÚ, pričom poslankyňa kritizovala Slovensko za nedostatočnú rýchlosť a postupný výber ohrozených ľudí.

„Nepochopím, ako mohli vypadnúť z procesu očkovania starší ľudia, ktorí nie sú v domoch sociálnych služieb, ale žijú sami a sú odkázaní na opatrovateľskú pomoc,“ argumentovala v relácii Ide o pravdu poslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová.

93 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu