Rebel v OĽaNO? Tenista a poslanec Krošlák má plné zuby Matoviča

Už ma nebaví pozerať sa do oči priateľom, ktorí pri pohľade na mňa vidia automaticky nášho šéfa a klopkajú si neveriacky prstom na čelo, píše poslanec OĽaNO Ján Krošlák.

04.03.2021 11:46
Ján Krošlák, Igor Matovič Foto:
Ján Krošlák a Igor Matovič pred rokom, v marci 2020.
debata (161)

„Prišiel čas pozrieť sa do zrkadla, pán Premiér. Rozhodol som sa vypustiť tohto gina z fľase len preto, lebo už ma nebaví stále obhajovať a vysvetlovať freestyle jedného človeka,“ uviedol Krošlák dôvod pre napísanie svojho statusu venovaného premiérovi Igorovi Matovičovi.

„Čakal som rok, poctivo som sa angažoval v práci v parlamente vo veciach, ku ktorým mám blízko a stále som dúfal a úprimne veril, ze náš premiér dorastie do svojho kresla,“ napísal. Podľa Krošláka mal Matovič plné právo stať sa premiérom, ale už prestáva veriť, že sa poučí zo svojich chýb a „dorastie“ do kresla predsedu vlády.

„Neuvážené, provokujúce a niekedy infantilné statusy aj napriek radeniu poradcov zo všetkých strán stále pokračujú. Urážanie ľudí, one man nápady, agresívny spôsob boja, akoby sme boli v opozícii, tiež stále pokračuje. Z politického marketingu a freestylu premiéra sa stáva diagnóza, ktorá má charakter veľkej alergie väčšiny Slovákov na jeho osobu,“ hodnotí situáciu Krošlák.

Dobrý premiér má ľudí spájať, nie rozdeľovať, tvrdí Krošlák. Prekáža mu, že 80 percent Slovákov sa chytá za hlavu pri Matovičových statusoch alebo vystúpeniach v televízii. Pokles preferencií OĽaNO neprisudzuje hnutiu, ale premiérovi.

Poslanci OĽaNO nie sú ovce, konštatuje Krošlák a hovorí, že sú medzi nimi takí, ktorí by dokázali krajinu riadiť lepšie. Poslancom zostáva, podporuje súčasnú vládu, ale svoj status považuje za zrkadlo nastavené Igorovi Matovičovi.

161 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Igor Matovič #Ján Krošlák #koaličná kríza pre Sputnik