Šeliga je pripravený vzdať sa postu podpredsedu parlamentu

Podpredseda Národnej rady SR (NR SR) Juraj Šeliga (Za ľudí) presadzuje poctivú sebareflexiu, vyvodenie zodpovednosti a rekonštrukciu vlády. Uviedol to vo svojom profile na sociálnej sieti s tým, že keď hovorí o sebareflexii a vyvodzovaní zodpovednosti, hovorí aj o sebe.

04.03.2021 11:35
remišová Foto: ,
Ministerky Veronika Remišová (uprostred), Mária Kolíková (vľavo) a podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (všetci Za Ľudí) počas brífingu s novinármi po skončení rokovania koaličnej rady.
debata (96)

Ak by niekto z koaličných partnerov mal pocit, že rekonštrukcia sa musí prejaviť aj v zmenách vo vedení parlamentu alebo jeho pôsobení ako podpredsedu, jeho pozícia je k dispozícii.

„Podporujem myšlienku rekonštrukcie vlády, ktorá vráti dôveru občanov v štát, v spravodlivosť a najmä slušnosť. Stále verím, že táto rekonštrukcia vlády má prísť na pôdoryse a výsledkov parlamentných volieb z roku 2020 a tejto vládnej koalície,“ podotkol. Doplnil, že situácia je vážna a budú to ťažké rokovania a ešte ťažšie rozhodnutia.

Koaliční lídri rokovali v stredu 3. marca o kríze v koalícii. Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík a predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová sa počas dňa stretli aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Šéf SaS po stredajšom rokovaní vlády povedal, že „sa musíme seriózne baviť o rekonštrukcii vlády, lebo takto ďalej sa už nedá fungovať.“ Hnutie Sme rodina bude mať v stredu 10. marca zasadnutie predsedníctva, po ktorom oznámi svoj ďalší postup v koalícii. Koaličná kríza nastala po tom, ako premiér Igor Matovič spolu s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (obaja OĽaNO) nakúpili ruskú vakcínu Sputnik V proti ochoreniu COVID-19. Urobili tak napriek nesúhlasu koaličných partnerov zo strán Sloboda a Solidarita (SaS) a Za ľudí.

96 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Šeliga #koaličná kríza pre Sputnik