Pod vedením Matoviča sa SR môže stať destabilizátorom v strednej Európe, tvrdí Kmec

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) rozohráva nebezpečné hry nie len na vnútropolitickej, ale aj na zahraničnopolitickej scéne. Pod jeho vedením sa môže Slovensko stať destabilizátorom v strednej Európe.

05.03.2021 16:22
Igor Matovič Foto:
debata (36)

Vyhlásil to nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR pôsobiaci v strane Hlas a podpredseda európskeho parlamentného výboru Peter Kmec na piatkovej tlačovej konferencii. Poukázal na aktuálne udalosti v oblasti vzťahov s Ukrajinou či Maďarskom, aj na nákup ruskej vakcíny Sputnik V.

„Premiér rozohráva veľmi nebezpečné hry nie len na vnútropolitickej scéne, ale prenáša tento štýl politiky aj do zahraničnej politiky,“ skonštatoval Kmec. Hovorí o rozpade konsenzu vládnej koalície v otázke zahraničnej politiky.

Ako príklad uviedol Matovičove výroky smerom k Ukrajine, následnú snahu ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka (nominant SaS) ututlať záležitosť štandardnými diplomatickými cestami a tiež zľahčovanie situácie ministrom obrany Jaroslavom Naďom (OĽANO).

Kmec pri tom upozornil na radikalizmus na Ukrajine. Poukázal i na doteraz zabehnuté vzťahy a úspešný dialóg s Maďarskom. „Teraz tu Matovič nasadzuje svojho poslanca maďarského pôvodu, ktorý paralelne rokuje mimo ministerstva zahraničných vecí o návrhu zákona o dvojitom občianstve,“ poznamenal. Podľa Kmeca ide o veľmi nebezpečné trendy.

„Pod vedením tohto premiéra sa môžeme dostať do situácie, keď sa Slovensko stane destabilizátorom v strednej Európe,“ upozornil.

36 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Stredna Európa #destabilizácia #Peter Kmec