Čo hľadali policajti v rámci akcie Nobel? Išli aj po chemikáliách

V Košiciach a na ďalších miestach Košického kraja v pondelok a v utorok vykonávala Národná kriminálna agentúra policajnú akciu s krycím názvom Nobel. Súvisí s trestným činom nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

13.04.2021 15:27
akcia nobel KE 8 Foto:
Policajná akcia Nobel v Košiciach.
debata (2)

Policajti v pondelok zasahovali na Ulici kpt. Jaroša na Sídlisku dargovských hrdinov. V jednom z bytov na 6. poschodí mal mať podozrivý muž veľké množstvo chemikálií určených na výrobu výbušniny. Množstvo balíkov neskôr policajti vynášali pred bytovku. Na ulici zasahovali ešte aj po 21. hodine.

Policajná akcia Nobel v Košiciach
Policajná akcia Nobel v Košiciach
+5Policajná akcia Nobel v Košiciach

„Ide o prípad trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, kde bolo potrebné prizvať tiež kontrolné chemické laboratórium. Na všetkých miestach policajti zasahujú s maximálnou odbornosťou a opatrnosťou, aby nedošlo k ohrozeniu žiadnej osoby,“ informoval v utorok hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka s tým, že policajti zadržali jedného podozrivého. „Vzhľadom na to, že procesné úkony zatiaľ neboli ukončené, v tomto štádiu konania viac informácií nie je možné poskytnúť,“ dodal.

Prípad vyvolal záujem aj na sociálnej sieti. Viacerí diskutujúci boli radi, že policajti zakročili. Policajné autá v pondelok videli ľudia aj na Postupimskej a Buzuluckej ulici. Zadržaného muža niektorí ľudia zo sídliska poznali. Chodil oblečený v maskáčoch a v rukách mával luk. Vraj bol samotár a bol dosť mimo.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #akcia Nobel