Ruský Sputnik je opäť v hre, riadi ho Matovič. Lengvarský o ničom nevie

Minister financií Igor Matovič informoval, že sa s ruskou stranou počas víkendu dohodol, že po teste v Maďarsku súhlasia s očkovaním na Slovensku.

11.05.2021 06:38 , aktualizované: 11:16
debata (456)

VIDEO: Matovič v polovici apríla odpovedá na otázku, či sa dá zaočkovať Sputnikom V.

Video

Na Slovensku by sa mohlo začať očkovať ruskou vakcínou Sputnik V už v najbližších dňoch. Ako na sociálnej sieti uviedol minister financií Igor Matovič, k očkovaniu sa schyľuje „po výborných výsledkoch testov v certifikovanom OMCL laboratóriu v Maďarsku a po 3-mesačných všemožných obštrukciách všemocných,“ konštatoval.

Matovič informoval, že sa s ruskou stranou počas víkendu dohodol, že po pretestovaní vakcíny v registrovanom OMCL laboratóriu so začiatkom očkovania súhlasia. „Tešte sa, ktorí sa tešiť chcete,“ dodal.

Ministerstvo o ničom nevie

Ministerstvo zdravotníctva zatiaľ nemá oficiálnu informáciu o tom, že ruská strana súhlasila so začatím očkovania vakcínou Sputnik V na Slovensku. Uviedla to v reakcii na Matovičove vyjadrenia hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

„Ministerstvo zdravotníctva v tejto chvíli oficiálnou informáciou nedisponuje a nebola rezortu doručená. Faktom však je, že očkovanie vakcínou Sputnik V na Slovensku po preverení príslušnými odbornými autoritami by bola dobrá správa," skonštatovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva. Dodala, že bezpečnosť pacienta je prioritou a očkovanie je účinná prevencia na ochranu zdravia a životov.

Marek Krajčí, demisia, Eduard Heger, Zuzana Čaputová Čítajte viac Krajčí: Všetok Sputnik odobrať nemusíme, môžeme ho aj predať ďalej
456 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Sputnik V