Expolitik Weiss v Ide o pravdu: Vláda nech zatiahne ručnú brzdu! Múzeum SNP nedovolíme rozparcelovať

Hovorí o kríze straníckeho systému, keď na Slovensku vládnu anti-politické strany. „Žijú z marketingu, a politiku zmenili na nemilosrdný hejt,“ povedal v relácii Ide o pravdu Peter Weiss, bývalý politik a diplomat.

13.05.2021 20:20
Peter Weiss, Ide o pravdu Foto: ,
debata (93)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Petra Weissa v relácii Ide o pravdu.

Video

Vláda chystá rozdelenie Múzea SNP v Banskej Bystrici. Vojenskú časť chce začleniť do Vojenského historického múzea, ktoré patrí pod rezort obrany.

„Rozparcelovať Múzeum SNP je nesprávne, povstanie nebolo len vojenskou akciou,“ povedal v relácii Ide o pravdu Peter Weiss, bývalý politik a diplomat. Upozorňuje, že ak vláda zmení postavenie múzea, tak nepochopila samotné SNP. Expolitik zdôraznil, že povstanie bolo najvýznamnejšou udalosťou novodobých dejín, o ktorú sa opiera slovenská štátnosť.

„Nemôžeme hovoriť, že chceme byť v Európskej únii a NATO, a zároveň budeme potláčať význam povstania,“ argumentuje Weiss. Nepáči sa mu, že kabinet rozdelenie múzea pripravuje „potichu“, bez diskusie s pracovníkmi Múzea SNP, historikmi či predstaviteľmi mesta Banská Bystrica.

Vyzýva vládu, aby zastavila prípravy na rozdelenie inštitúcie. „Zatiahnite ručnú brzdu, a naopak, posilnite postavenie Múzea SNP,“ dodal expolitik.

Nešetril kritikou súčasnej politickej scény, ktorá už nie je štandardnou, ale zmenila sa na nemilosrdný hejt. „Do politiky prichádzajú neskúsení a nedovzdelaní ľudia, ktorí si neuvedomujú následky svojich rozhodnutí,“ konštatoval Peter Weiss v relácii Ide o pravdu.

93 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Weiss #Ide o pravdu