Prieskum: 77 % homosexuálnych párov sa na verejnosti bojí držať za ruku

Celkovo 77 percent homosexuálnych párov sa na verejnosti bojí držať za ruku. Vyplýva to z prieskumu Agentúry Európskej únie pre základné ľudské práva.

17.05.2021 08:57
Belgicko EÚ EP LGBTIQ uznesenie Foto: ,
Dúhová vlajka veje na stožiari 11. marca 2021 v Bruseli.
debata

Občianske združenie (OZ) Mladí to pri príležitosti Medzinárodného dňa proti homo-, bi-, intersex- a transfóbii uviedlo v tlačovej správe, ktorú zaslal spoluzakladateľ združenia Ondrej Vrábel.

OZ Mladí dnes preto spustilo kampaň Odkaz pre LGBT+, ktorej cieľom je zvýšiť akceptáciu homosexuálnych, bisexuálnych, transrodových a ďalších LGBT+ ľudí na Slovensku. Verejnosť a osobnosti môžu vyjadriť podporu formou krátkeho odkazu zdieľaného na sociálnych sieťach či použitím rámu na svojej profilovej fotke.

„Verím, že vďaka našim aktivitám pribudnú ľudia, ktorí budú o svojej orientácii a identite hovoriť o čosi viac otvorene,“ povedal Vrábel.

Medzinárodný deň proti homofóbii pripadá každoročne na 17. mája po tom, ako 17. mája 1992 Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyškrtla homosexualitu zo zoznamu psychických porúch.

duhový pride 2019, bratislava, LGBTI, vlajka dúhová Čítajte viac Chorvátske úrady neprávom zamietli homosexuálnemu páru žiadosť o adopciu
debata chyba
Viac na túto tému: #LGBTI+