Oranžové okresy sa postupne otvárajú, ľudia uvoľňovanie vítajú

Obed v interiéri reštaurácie, plnšie fitnescentrum a od piatka už aj wellness. Tak to od začiatku tohto týždňa vyzerá v Senci, ktorý sa podľa Covid automatu dostal medzi štyri oranžové okresy.

18.05.2021 14:00
Senec, otvorenie, aquapark Foto: ,
V Aquaparku Senec sa už postupne pripravujú na otvorenie.
debata (3)

Prvý deň otvorených interiérov reštaurácií ľudia naozaj ocenili aj vzhľadom na daždivé pondelkové počasie. Mnohí si prišli posedieť na kávu, koláčik či na obed.

„Teším sa, najmä v tomto počasí, že máme konečne možnosť vychutnať si obed vnútri reštaurácie a nemoknúť na terase,“ hovorí Martin, ktorý prišiel do Senca na obed. Ľudia teda uvoľnenie opatrení vítajú. Veď koniec koncov – interiéry reštaurácií boli zatvorené takmer trištvrte roka. Teší sa aj fitneskomunita.

Ján Mikas Čítajte viac Od pondelka slobodnejší, bez zbytočných testov. Čo platí vo vašom okrese

„Ľudia privítali otvorenie fitnescentier a veľmi sa tešia, že už môžu cvičiť aj vo väčšom počte,“ povedala majiteľka fitnescentra Esso Katarína Koczková. Doteraz mohli mať v posilňovni šesť ľudí. Po novom však do ich priestorov môže prísť cvičiť naraz zhruba 15 cvičencov. Na otvorenie sa postupne pripravujú aj v Aquaparku Senec.

VIDEO: Ako to vyzerá v „oranžovom“ okrese Senec.

Video

„Zintenzívnili sme všetky prípravy a aktuálne otvoríme obľúbený senecký akvapark aj SAI wellnesscentrum tento piatok, 21. mája,“ povedal riaditeľ Aquaparku Senec Michal Petráš.

Zároveň dodal, že vzhľadom na protipandemické opatrenia budú môcť pustiť do akvaparku a wellnesscentra len 30 percent ľudí z pôvodnej kapacity. Cenu vstupného to však zatiaľ neovplyvní.

„Aktuálne ideme ešte v takzvanom zimnom cenníku, ktorý zostáva z jesene,“ vysvetlil. Verí však, že letná sezóna už bude v štandardných kapacitách.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Covid automat