Začína sa Globsec 2021. Hlavnou témou je obnova sveta po pandémii

V utorok sa v Bratislave začína konferencia GLOBSEC 2021 Bratislava Forum. Hlavnou témou súčasného ročníka Globsecu je obnova sveta po pandémii, povedal pre TASR zakladateľ a prezident organizácie GLOBSEC Róbert Vass. Konferencia sa uskutoční v dňoch 15.–17. júna v priestoroch Grand Hotela River Park.

15.06.2021 07:35
mesto, bratislava, panorama, centrum, dunaj, Foto: ,
Ilustračná foto.
debata (35)

Vass spresnil, že samotné podujatie bude rozdelené na štyri hlavné témy a okrem tém medzinárodnej politiky bude predmetom diskusií aj digitálny svet či podnikanie. „Preto ma veľmi teší, že okrem politických zástupcov máme na konferencii aj veľké nadnárodné spoločnosti ako Microsoft, Apple, Facebook, Tachyum, ESET, Ericsson či Mastercard,“ dodal.

Vass pripomenul, že na tohtoročnej konferencii Globsec sa zúčastnia prezidenti troch krajín, premiéri troch krajín, 25 ministrov z rôznych krajín sveta a prostredníctvom videokonferencie aj pápež František. „Vážim si účasť rakúskeho kancelára Sebastiana Kurza či príspevok kanadského ministra obrany Harjita Sajjana,“ povedal a pripomenul i vystúpenie prezidenta spoločnosti Microsoft Brada Smitha.

Konferencia sa uskutoční v hybridnom formáte a budú ju sprevádzať prísne hygienické opatrenia. Vass na štvrtkovej tlačovej konferencii pripomenul, že ide už o druhý Globsec organizovaný počas pandémie.

„V jednom momente sme uvažovali, či vôbec tohtoročná konferencia bude, keďže sme nevedeli, ako sa bude pandemická situácia vyvíjať,“ uviedol neskôr pre TASR. „Kríza nás však vďaka tvrdej práci a výborným vzťahom s našimi partnermi existenčne nezasiahla. Dovolím si však tvrdiť, že z krízy sme vzišli posilnení,“ dodal.

Podmienkou vstupu na konferenciu bude negatívny PCR test na koronavírus SARS-CoV-2 nie starší ako 48 hodín. Pri zahraničných účastníkoch sa bude vyžadovať negatívny test absolvovaný ešte pred odchodom a ďalší po príchode na územie Slovenskej republiky. Alternatívou bude LAMP test.

Organizátori zabezpečili možnosť dať sa otestovať priamo na mieste konferencie.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #GLOBSEC #GLOBSEC 2021