Mestský súd v Prahe už rozhodol o sťažnosti Jozefa Majského

Mestský súd v Prahe v utorok rozhodol o sťažnosti odsúdeného Jozefa Majského voči májovému rozhodnutiu Okresného súdu Praha IV, ktorý podnikateľa podmienečne neprepustil z väzenia na slobodu.

15.06.2021 21:23
Jozef Majský Foto:
Jozef Majský na archívnej fotografii z júna 2009
debata (2)

Informoval o tom v utorok večer Adam Wenig z Mestského súdu v Prahe. Sťažnostný súd rozhodol na neverejnom zasadnutí a o rozhodnutí české súdy budú informovať až po doručení procesným stranám.

„Rozhodovalo sa na neverejnom zasadnutí, ktoré sa koná za prítomnosti všetkých členov senátu a zapisovateľa. Iné osoby sú z účasti na neverejnom zasadnutí vylúčené. Informovať o podrobnostiach rozhodnutia bude tak možné až po jeho doručení procesným stranám,“ objasnil Wenig.

Písomná sťažnosť napadla na odvolací súd 8. júna. OS Praha IV žiadosť Majského uznesením z 11. mája zamietol. Súd dospel k záveru, že neboli splnené podmienky na podmienečné prepustenie z výkonu trestu odňatia slobody. Voči rozhodnutiu podal odsúdený priamo v súdnej sieni ústnu sťažnosť do zápisnice. Majský, právoplatne odsúdený v kauze tunelovania nebankoviek, si naďalej odpykáva trest vo väzení na pražskom Pankráci.

Pražské súdy v januári tohto roka a v decembri 2020 uznali rozsudok Najvyššieho súdu (NS) SR z leta 2020. Ten zamietol Majského odvolanie v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest.

Platilo teda rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku z roku 2015, ktorý ho odsúdil na deväť rokov odňatia slobody. Po Majskom bolo vyhlásené národné i medzinárodné pátranie. Slovenská polícia na začiatku augusta 2020 potvrdila, že ho zadržali v pražskej nemocnici.

Jozef Majský Čítajte viac Český súd zamietol žiadosť Majského o podmienečné prepustenie z väzenia
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Majský