V košickej nemocnici horelo, museli evakuovať pacientov. Videl to aj Heger

V stredu popoludní vypukol v areáli Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach na Rastislavovej ulici v objekte urgentného príjmu požiar. Okolo 15. hodiny personál spolu s hasičmi začal s evakuáciou zhruba 60 pacientov.

17.06.2021 17:14 , aktualizované: 18:03
oheň, nemocnica, Košice Foto: ,
Požiar v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach.
debata (14)

„Podľa predbežných informácií požiar vypukol na septickom oddelení na klinike úrazovej chirurgie. Išlo o väčší požiar, ale nedošlo k ohrozeniu života ani zdravia ľudí. Preventívne sme však evakuovali okolo 60 pacientov z kliniky úrazovej chirurgie, oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny, aj do okolitých nemocníc. Z pacientov by nemal byť nikto zranený,“ povedala hovorkyňa nemocnice Monika Krišková.

VIDEO: Požiar v univerzitnej nemocnici v Košiciach. Prišiel sa pozrieť aj premiér Eduard Heger.

Video

Hasiči tiež potvrdili, že nikto nebol zranený. „Požiar vypukol v prvom nadzemnom podlaží a oheň zachvátil celú jednu miestnosť. V krátkom čase sme však požiar lokalizovali a zlikvidovali. Celé podlažie bolo zasiahnuté a zadymené tak, že sa tam nedá fungovať. Odstavili sme všetky energie,“ povedal veliteľ zásahu. Poznamenal, že na mieste bolo 22 hasičov a päť kusov techniky.

Na východe Slovenska je na pracovnej ceste premiér Slovenskej republiky Eduard Heger (OĽaNO), ktorý svoj program prerušil a prišiel sa do nemocnice pozrieť. Po rozhovore s vedením UNLP sa pred novinármi poďakoval zasahujúcim hasičom ale aj lekárom a ocenil rýchly zásah.

Príčiny požiaru sa vyšetrujú. Predpokladanú škodu spôsobenú nemocnici posúdi expertízna skupiny z Bratislavy.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #požiar #Nemocnica L. Pasteura