Kyberútoky, hybridné operácie. Rusi sú podľa Naďa v tom na Slovensku veľmi aktívni

Ruská federácia je na Slovensku veľmi aktívna v oblasti hybridných operácií či kyberútokov. Povedal to minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) počas panelu „NATO 2030: Ako sa tam dostať?“ na konferencií Globsec 2021 v Bratislave.

17.06.2021 18:49
debata (45)

Slovenský šéf rezortu obrany zároveň upozornil na to, že na Slovensku pôsobia aj ruské tajné služby. Varoval aj pred zneužívaním médií, propagandou či falošnými správami.

„Ľudia na Slovensku vedia, že sme sa rozhodli vyhostiť šesť príslušníkov ruských tajných služieb, ktorí tu pôsobili pod diplomatickou zástierkou. Toto je realita, v ktorej žijeme a táto vláda sa sústredí na to ukázať všetkým, že tu nie sme na ihrisku,” pokračoval Naď.

Minister tiež rozprával o Bezpečnostnej a Obrannej stratégii, ktorú vláda schválila 16. decembra. „Verím, že sme dostatočne reflektovali na súčasnú realitu. Áno, sú niektoré problémy, ktoré sú nám bližšie alebo ktoré považujeme za zložitejšie výzvy, ktoré sú pred nami,“ uviedol s tým, že sem patrí napríklad Rusko a kyberbezpečnosť. Zároveň dodal, že je potrebné myslieť aj na klimatické zmeny a ekológiu.

45 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #hybridná vojna