Kto tancuje na hroboch budúcich obetí covidu? Fico vystriedal Matoviča

Pri odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca (OľaNO) muselo hnutie Sme rodina taktizovať. „Boris Kollár nepôjde do konfliktov, ktoré ho oslabia,“ povedal komentátor Marián Repa.

19.06.2021 06:00
debata (241)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Podozrenia z manipulácií vyšetrovaní trestných vecí vyústili do odvolávania ministra vnútra Romana Mikulca (OľaNO). Minister zostal, ale nevyprchali pochybnosti, či zvláda policajnú zložku rezortu, keď niektorí vyšetrovatelia sú podozriví z nekalej činnosti.

Téma v parlamentnej diskusii spojila opozičný Smer a koaličné hnutie Sme rodina. „Obom stranám situácia nevyhovuje, a preto burcujú ľudí,“ povedal v podcaste Počúvajte pravdu Marián Repa.

Hlasovanie poslaneckého klubu Sme rodina označil za taktizovanie. Časť klubu podporila koalíciu, a časť sa zdržala, aby dala najavo nespokojnosť s Mikulcom. „Kollárovi vychádza, že nejde do konfliktov, ktoré by mu uberali sily. A potrebuje neustále upevňovať vzťah s Matovičom,“ vysvetlil Repa.

Nešetril chválou na lídra opozičného Smeru Roberta Fica: „Výborne prečítal situáciu, a vrazil klin do koalície. Peter Pellegrini sa dostal do závozu.“

K obom opozičným lídrom bol veľmi kritický v súvislosti s očkovaním, ktoré obaja politici spochybňujú. Šíriaca sa nebezpečná indická mutácia covidu podľa komentátora denníka Pravda nabáda k mimoriadnej ostražitosti.

Nevylučuje, že nízka zaočkovanosť slovenskej populácie a nová mutácia môžu na jeseň opäť skomplikovať situáciu. „Fico aj Pellegrini zarábajú na nový problém, to už nie je politika, ale hazard so životmi ľudí,“ varuje Repa.

V podcaste si vypočujete aj jeho názor na rozhodnutie Najvyššieho súdu, ktorý zrušil oslobodzujúci rozsudok pre Mariana Kočnera v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Počúvajte pravdu s komentátorom Mariánom Repom.

241 debata chyba
Viac na túto tému: #podcast #Počúvajte Pravdu