NAKA pri protidrogových akciách zadržala 12 osôb

V hlavnom meste zasahovala Národná kriminálna agentúra spolu s útvarom osobitného určenia proti zločineckej skupine. "Išlo o protidrogovú akciu s krycím názvom Slnečnica," spresnil hovorca Prezídia Policajného zboru (PPZ) Michal Slivka.

22.06.2021 11:25 , aktualizované: 14:15
naka, akcia Foto:
NAKA 22. júna počas akcie Slnečnica v Bratislave zaistila drogy či hotovosť.
debata (21)

„Počas akcie vykonali policajti vyše desať prehliadok rôznych priestorov. Zaistili približne 70.000 eur v hotovosti, 45 g kokaínu a 153 g metamfetamínu. Zadržali osem osôb,“ bilancoval výsledky.

Oznámil tiež, že vyšetrovateľ v prípade obvinil deväť osôb z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. „Deviaty obvinený je v súčasnosti vo výkone trestu,“ vysvetlil Slivka.

Všetci obvinení sú stíhaní väzobne. V prípade dokázania viny im hrozia tresty odňatia slobody na 25 rokov, respektíve doživotie.

NAKA) v spolupráci s políciou zasahovala aj na východe Slovenska. Išlo o prvotné úkony vyšetrovateľa zamerané na zadržanie podozrivých rovnako zo spáchania drogovej trestnej činnosti.

„Zasahovali sme v Poprade, Košiciach a Rožňave. Zadržali sme štyri osoby. Prehľadali sme osoby aj viaceré objekty,“ priblížil Slivka. Po výsluchu zadržaných osôb a vykonaní potrebných procesných úkonov bola jedna osoba so súhlasom prokurátora prepustená.

Bližšie informácie v súčasnosti polícia zverejniť nemôže, pokračuje v procesných úkonoch.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #NAKA #protidrogové záťahy