Novou Gröhlingovou štátnou tajomníčkou bude špeciálna pedagogička

Monika Filipová končí ako štátna tajomníčka na ministerstve školstva. Vláda ju z tejto funkcie počas stredajšieho rokovania odvolala. Filipovú od štvrtka 24. júna nahradí vo funkcii Svetlana Síthová.

23.06.2021 12:27
Svetlana Síthová Foto:
Svetlana Síthová na zábere z marca 2021.
debata (14)

Nová štátna tajomníčka rezortu školstva aktuálne pôsobila na ministerstva školstva ako riaditeľka odboru inkluzívneho vzdelávania. Predtým bola zamestnaná ako externá pedagogička na Katedre pedagogiky Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre či ako špeciálna pedagogička. Je vyštudovaná špeciálna pedagogička a dlhodobo pôsobí v tejto oblasti. Má za sebou prax v detskom domove, v špeciálnej materskej aj základnej škole, ako aj v praktickej škole. V minulosti pracovala ako špeciálna pedagogička na strednej odbornej škole, ako aj v centre pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie. Je autorkou a spoluautorkou viacerých odborných štúdií v oblasti špeciálnej pedagogiky a vzdelávania žiakov so špeciálnymi potrebami.

Rezort informoval, že nová štátna tajomníčka bude mať na starosti implementáciu inklúzie a desegregácie z plánu obnovy. Rezort školstva podotkol, že opatrenia v oblasti inklúzie sú v pláne obnovy pre školstvo jednou z kľúčových priorít, pričom zahŕňajú reformu poradenského systému, podporu riadneho ukončenia školskej dochádzky, debarierizáciu budov škôl i rozšírenie kapacít materských škôl.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo školstva #Svetlana Síthová