Takáčovec Dömötör bude stíhaný väzobne

Okresný súd (OS) Bratislava III vzal do väzby Csabu Dömötöra z kauzy údajného manipulovania vyšetrovaní Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

23.07.2021 18:01
debata (7)

OS Bratislava III ho vzal do väzby z dôvodov tzv. kolúznej a preventívnej väzby, t. j. dôvodnej obavy, že by mohol ovplyvňovať svedkov, a dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. TASR o tom informoval hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

Video

„Proti rozhodnutiu podal sťažnosť obvinený, ako aj prokurátor, o ktorých bude po doručení veci rozhodovať KS v Bratislave,“ dodal Adamčiak. Súd rozhodoval na neverejnom zasadnutí necelé tri hodiny.

Prokurátor žiadal pre Dömötöra zo zločineckej skupiny takáčovci útekovú, kolúznu a preventívnu väzbu. Dömötöra zadržali v utorok 20. júla, pričom bol zároveň aj vypočutý. Pátranie je vyhlásené aj po takáčovcovi Matejovi Zemanovi a podnikateľovi Petrovi Petrovovi.

Polícia / Kukláči / NAKA / Čítajte viac Otvorená vojna: Policajný prezident mal zmariť zadržanie dvoch obvinených

Vyšetrovanie v tejto veci vedie špecializovaný tím zložený z vyšetrovateľov ÚIS a vyšetrovateľov NAKA. Dočasne poverený riaditeľ ÚIS Peter Scholtz vo štvrtok (22. 7.) pozastavil činnosť Diane Santusovej, vedúcej špecializovaného tímu ÚIS, ktorý vec prešetruje. Činnosť tímu pozastavená nie je.

Trojica figuruje ako kľúčoví svedkovia v mediálne známych policajných kauzách.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #väzobné stíhanie #Csaba Dömötör