V tureckom kamióne zaparkovanom v Šahách sa ukrývali siedmi Afgánci

V tureckom kamióne, ktorý parkoval v Šahách, sa ukrývali cudzinci z Afganistanu. „V piatok ich kontrolovali policajti obvodného oddelenia zo Šiah, následne predviedli príslušníci Cudzineckej polície Nové Zámky na oddelenie siedmich cudzincov,“ informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

24.07.2021 12:37
debata (16)

Cudzinci nevedeli predložiť žiadny doklad totožnosti, nevedeli preukázať ani oprávnenosť pobytu na území SR. Štyria štátni príslušníci Afganistanu boli dospelí, traja boli maloletí bez sprievodu. Maloleté osoby policajti odovzdali novozámockým sociálnym pracovníkom a budú umiestnené v detskom domove. Dospelí štátni príslušníci Afganistanu boli z dôvodu, že sú žiadateľmi o udelenie azylu v Rumunsku, umiestnení v Útvare policajného zaistenia pre cudzincov v Medveďove a vrátia sa do krajiny, kde o azyl žiadali.

Cudzinci sa podľa ich vyjadrení chceli dostať do Nemecka a Anglicka. Po vycestovaní z domovského štátu išli cez Pakistan, Irán, Turecko, Grécko, Bulharsko, Rumunsko, Maďarsko až na Slovensko. Cestovali pešo, autom, autobusom aj vlakom za pomoci prevádzačov. Do kamióna mali nastúpiť v Rumunsku. Všetci boli podrobení vyšetreniu na ochorenie COVID-19, výsledok testov bol negatívny.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #migranti