NCZI od pondelka posilní priestor na riešenie problémov spojených s pandémiou

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) od pondelka posilní linku na riešenie problémov spojených s pandémiou koronavírusu. V piatok o tom informoval generálny riaditeľ centra Pavol Capek. Na sociálnej sieti zasa od budúceho týždňa doplnia informácie o riešení častých problémov.

30.07.2021 14:20 , aktualizované: 16:21
NCZI capek Foto: ,
Generálny riaditeľ NCZI Pavol Capek.
debata (49)

Šéf NCZI poukázal na to, že od začiatku leta sa stretávajú s novým typom problémov okolo digitálneho COVID preukazu EÚ.

Ako priblížila riaditeľka úseku stratégie a rozvoja centra Barbora Mareková, najčastejšie sa stretávajú s tým, že sa občania nemôžu dostať k digitálnym COVID certifikátom EÚ, prípadne, že obsahuje chyby. Často podľa jej slov ide o chýbajúcu časť záznamu, zlý zápis priamo z vakcinačného centra, chybne zapísanú identitu či preklepy v údajoch.

Covid pass / GreenPass / Čítajte viac Covid passy majú chyby. Nik za to vraj nemôže

Capek uviedol, že po novom bude 30 ľudí, ktorí pracujú na zákazníckej linke, podporovať ďalších 30 ľudí z operačného strediska. NCZI bude spolupracovať s externou firmou. Tá bude zbierať požiadavky a podnety.

Na sociálnej sieti zasa občania od pondelka nájdu odpovede na časté problémy a aj formulár, cez ktorý môžu žiadať opravu. Takisto ich vyriešia pracovníci na operačnom stredisku.

Zabezpečenie prihlasovania na tretiu dávku vakcíny

NCZI sa technicky pripravuje na to, aby bolo schopné zabezpečiť prihlasovanie na tretiu dávku očkovania proti koronavírusu, potvrdil Capek. Doplnil, že sa pripravujú nielen na plánovanie, ale aj na certifikáty. „Čaká sa na rozhodnutie, či je toto vôbec potrebné,“ dodal.

Krajina je na začiatku tretej vlny pandémie koronavírusu. Najvyšší nárast infikovaných sa očakáva po začiatku školského roka a po otvorení internátov. V tretej vlne bude dominovať delta variant a týkať sa bude najmä nezaočkovaných. V piatok na to upozornil Martin Pavelka, epidemiológ Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR s tým, že v budúcnosti bude potrebná aj tretia dávka vakcíny.

49 debata chyba
Viac na túto tému: #NCZI