Heger má najmenej sledovateľov na sociálnych sieťach, najviac má Čaputová

Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) má najmenej sledovateľov na sociálnych sieťach, viac ich majú profily poslancov Národnej rady SR (NR SR) Ľuboša Blahu (Smer-SD) a Milana Mazureka (Republika). Vyplýva to z analýzy Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity svätého Cyrila a Metoda v Trnave.

02.08.2021 12:00
debata (25)

Hegerov profil má 34-tisíc sledovateľov, zatiaľ čo Blaha ich má viac ako 150-tisíc a Mazurek 124-tisíc sledovateľov. Najviac sledovateľov má na sociálnej sieti Facebook profil prezidentky SR Zuzany Čaputovej s viac ako 318-tisíc sledovateľmi, za ktorou tesne nasleduje profil predsedu opozičnej strany Hlas – sociálna demokracia Petra Pellegriniho s 316-tisíc sledovateľmi. Na treťom mieste sa umiestnil minister financií a predseda vládneho hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič s viac ako 284-tisíc sledovateľmi.

Najkomentovanejšími sú príspevky na profile Ľuboša Blahu a Petra Pellegriniho. Súčasne majú príspevky poslanca Blahu celkovo najviac zdieľaní, aj keď najviac zdieľaným bol príspevok od Mazureka. Blahove príspevky majú tiež najviac reakcií zo sledovaných profilov, a to viac ako 9,5 miliónov. Za ním nasleduje Pellegrini s viac ako šesť miliónmi reakcií a Čaputovej príspevky, ktoré ich mali viac ako tri milióny.

Najvyšší prírastok sledovateľov mal Pellegriniho profil, ktorému od začiatku pandémie pribudlo viac ako 210-tisíc nových sledovateľov. Počet sledovateľov za posledné dva mesiace narástol aj profilu Ľuboša Blahu a Milana Mazureka. Ich profily zároveň zaznamenávajú od začiatku pandémie najviac interakcií. Profil Ľuboša Blahu celkovo zaznamenal od začiatku pandémie takmer 13 miliónov interakcií, pričom najväčší počet dosiahli príspevky zo 7. júla o „zmarenom referende o predčasných voľbách“. Príspevky na stránke Milan Mazurek Republika však zaznamenali jednotlivo najväčší počet interakcií. Naopak koaličným politikom Matovičovi, ministrovi hospodárstva a predsedovi strany Sloboda a Solidarita Richardovi Sulíkovi a predsedovi NR SR a hnutia Sme rodina Borisovi Kollárovi počet sledovateľov na ich profiloch klesal.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #Hegerova vláda