Matovič: Kolíková je prilepená k stoličke. Riešiť musíme mafiu

V stredu večer lídri koaličných strán rokovali o novej situácii. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková prešla spolu s väčšou časťou poslancou zo strany Za ľudí k SaS ako platforma Za spravodlivé Slovensko. Matovič povedal, že SaS by aj podľa aktuálnej platnej, aj podľa novej koaličnej zmluvy zostali len tri ministerstvá.

16.09.2021 12:28
debata (108)
VIDEO: Riešiť musíme iné veci, nie Kolíkovú.
Video

Viac videí a relácií si pozrite v TV Pravda.ďalšie vi­deá

Matovič priznal, že problém nevyriešili. „Lebo som koaličným partnerom oznámil, že pre hnutie OĽaNO je problém, keď sa mafia snaží zahatať cestu k spravodlivosti je stokrát väčší ako to, či niekto bude prilepený na svojom ministerskom kresle. Požiadal som koaličných partnerov, aby sme tento problém extrémne rýchlo riešili a vyriešili. Lebo ak ho nevyriešime, stráca táto koalícia zmysel,“ vyhlásil Matovič.

Podľa neho nezlyháva minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO). „Cestičku mafii iné orgány spravodlivosti, ktoré by mali spravodlivosť chrániť,“ dodal Matovič.

Podľa neho je problém v dvanástich rokoch vlády strany Smer. „Je to výsledok práce Roberta Fica a Petra Pellegriniho, ktorí vydali kľúče od spravodlivosti do rúk nitrianskej mafie,“ pokračoval.

„Problém, že SaS chce anektovať ministerstvo, ktoré jej nepatrí alebo pani ministerka je prilepená na stoličke, ktorej by sa mala – ak jej ide o verejný záujem, mala vzdať, je stokrát menší ako problém, ako to, že si niekto počas návštevy Svätého otca arogantne povie, že sa mafia vráti,“ vyhlásil bývalý premiér Matovič.

Podľa neho vyšetrovatelia nemanipulovali vyšetrovanie a výpovede a „vo väzení sú nevinní ľudia“.

„Ak má byť výsledkom nášho boja s korupciou, že nevinní ľudia budú v base a páchatelia sa nám budú smiať so svojimi účtami v Dubaji alebo na Belize, tak koalícia stráca zmysel. Preto o tom bude Bezpečnostná rada,“ sľúbil Matovič s tým, že po skončení bude spolu s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO) informovať o výsledku rokovania.

© Autorské práva vyhradené

108 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #koalícia #Igor Matovič #Mária Kolíková #SASKA