Prokurátor zrušil obvinenie novinárov Denníka N

Krajská prokuratúra zrušila obvinenie novinárky Moniky Tódovej a novinára Konštantína Čikovského. Ako spresnil hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan, generálny prokurátor Maroš Žilinka dal v pondelok 20. septembra pokyn, aby "krajský prokurátor v Bratislave zabezpečil urýchlené preskúmanie zákonnosti a opodstatnenosti uznesenia policajta, ktorý vzniesol obvinenie.

21.09.2021 13:30
debata (269)

Bratislavský krajský prokurátor rozhodol, že túto trestnú vec prevezme od Okresnej prokuratúry Bratislava III krajská prokuratúra.

v trestnej veci, ktorú pôvodne viedla na Okresnej prokuratúre Bratislava III a v ktorej bolo 14. septembra 2021 vznesené obvinenie novinárom, bude na ďalšie konanie presunuté.

„Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava dňa 21. septembra 2021 po preskúmaní vyšetrovacieho spisu v rámci dozorového oprávnenia rozhodol, že uznesenie povereného príslušníka Obvodného oddelenia Policajného zboru Bratislava Nové Mesto – východ, Bratislava III zo 14. septembra 2021 o začatí trestného stíhania a vznesení obvinenia M. T. a K. Č., pre prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti podľa § 353 odsek 1 Trestného zákona, spáchaného formou spolupáchateľstva podľa § 20 Trestného zákona, zrušil ako nezákonné a neopodstatnené, ale aj arbitrárne, pričom uložil poverenému príslušníkovi PZ, aby vo veci znovu konal a rozhodol,“ doplnil Skladan.

Monika Tódova a Konštantín Čikovský čelili obvineniu pre prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti formou spolupáchateľstva. Dôvodom bolo vyzradenie identity Petra Tótha ako utajeného svedka v kauze vraždy Jána Kuciaka. Tóth z tohto dôvodu podal trestné oznámenie.

© Autorské práva vyhradené

269 debata chyba
Viac na túto tému: #krajská prokuratúra #Monika Tódová