Záleská: Som si vedomá svojich sudcovských povinností

Rešpektujem práva iných a som si vedomá svojich sudcovských povinností. Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Pamela Záleská to uviedla v reakcii na trestné oznámenie, ktoré na ňu avizovali podať poslanci opozičného Smeru.

21.09.2021 14:50
kováčik súd Foto: ,
Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik v sprievode eskorty na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku 20. septembra 2021.
debata (46)

„Žiadny nátlak som si v tejto a ani v iných veciach nevšimla,“ vyhlásila sudkyňa, ktorá v pondelok vyniesla rozsudok v prípade bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

Predseda Smeru Robert Fico v pondelok podvečer uviedol, že trestné oznámenie súvisí s podozrením zo spáchania trestného činu ohýbania práva.

Dušan Kováčik Čítajte viac Smer obvinil Záleskú z ohýbania práva pri Kováčikovi

Hrubala: Politici majú práva ako všetci ostatní občania

Politici majú práva ako všetci ostatní občania – vrátane účasti na hlavných pojednávaniach a práv súvisiacich s podávaním trestných oznámení. Predseda Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ján Hrubala to uviedol v reakcii na trestné oznámenie, ktoré avizovali poslanci Smeru.

„V rámci rozhodovania je povinnosťou sudcu ignorovať akékoľvek aktivity osôb, ktoré nie sú stranami v konaní – vrátane aktivít politikov, médií či občianskej verejnosti,“ zdôraznil šéf ŠTS.

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #ŠTS #Ján Hrubala