Heger splnil sľub. Bol v divadle, dávali Bedárov

Muzikál Bedári zaujal premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO). Splnil sľub, ktorý dal kultúrnej obci a patril k prvým návštevníkom po uvoľnení pravidiel.

15.01.2022 23:16
Eduard Heger / Bedári / Foto:
Premiér Eduard Heger spolu s manželkou Luciou (vpravo) v Divadle Nová scéna v Bratislave, kde si pozreli muzikál Bedári, 15. január 2022
debata (109)

Heger aj s manželkou Luciou v sobotu zamierili do Divadla Nová scéna v Bratislave. Pozreli si muzikál Bedári.

„Teší ma, že sme Bedárov mohli vidieť osobne. Výkony hercov a spevákov boli neskutočné a toto predstavenie vrelo odporúčam," sprostredkoval Hegerove slová tlačový odbor úradu vlády.

"Kultúra je pre moju vládu, ale aj pre mňa osobne veľmi dôležitá. Návšteva divadelných či hudobných podujatí nie je len čas, ktorý môžem tráviť so svojou manželkou. Vnímam to aj ako priestor na rozvíjanie ducha,“ dodal premiér.

Ten sa počas týždňa na silný tlak kultúrnej obce stretol s jej predstaviteľmi, ministerkou kultúry Natáliou Milanovou (OĽaNO) a ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nom. OĽaNO).

Predstavitelia kreatívneho priemyslu žiadali uvoľnenie opatrení a otvorenie divadiel či kín. Apelovali na vládu, aby sa mohlo predstavení zúčastniť viac divákov. Vyčítali jej slabú podporu a istý nezáujem zo strany ministerstva kultúry.

Práve na tomto stretnutí dal Heger sľub, že sa bude snažiť byť jedným z prvých návštevníkov divadiel po ich opätovnom otvorení.

koronavírus, kino, Thajsko Čítajte viac Kultúra sa otvára a takéto sú podmienky. Detaily stále dolaďujú
109 debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #Bedári #Eduard Heger