Fico: Hamran len potvrdil moje slová. Policajný šéf by mal mať IQ test

"Žoldnier Hamran" priznal, že v rozpore so zákonom vie o všetkých živých trestných veciach, komentoval Robert Fico tlačovú besedu policajného šéfa.

16.05.2022 17:00
debata (15)

„Dnes žoldnier, prezident Policajného zboru Hamran potvrdil to, čo som včera oznámil a potvrdil aj predseda parlamentu Boris Kollár. Národná kriminálna agentúra pripravuje obrovský zásah proti skupine vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov,“ reagoval Robert Fico na informácie policajného prezidenta Štefana Hamrana.

VIDEO: Fico k Hamranovi: Potvrdil, čo som hovoril. Idú totálne na hulváta.

Video

Fico však pripúšťa, že Hamran mal na mysli inú skupinu prokurátorov, vyšetrovateľov a sudcov ako on. „Už idú totálne na hulváta. Chcú zlikvidovať všetky dôkazy potvrdzujúce, čo sa za strašnú politickú špinu máme v orgánoch činných v trestnom konaní,“ pokračoval Fico s tým, že policajný prezident „robí špinavú robotu“ a neprijateľne „útočil na predsedu najsilnejšej opozičnej parlamentnej strany a na druhého najvyššieho ústavného činiteľa predsedu parlamentu“.

Podľa Fica Hamran vie „o všetkých živých veciach a zasahuje do nich na pokyn Mikulca a Matoviča“. „Keď ide o likvidáciu opozície, tak policajný prezident hovorí o perfektnej práci NAKA. Keď je vyšetrovaný a stíhaný jeho človiečik, škrieka ako vrana,“ pokračoval Fico s poukazom na stíhanie policajta, ktorý mal posunúť nahrávky z poľovníckej chaty na Úrad špeciálnej prokuratúry. Stíhanie vedie nitrianska krajská prokuratúra. No tú – podľa Hamrana – vedie Ficov spolužiak.

Fico tiež vyhlásil, že ak sa znova dostane do vlády, bude pri obsadzovaní funkcií ako policajný prezident vyžadovať absolvovanie inteligenčného tes­tu.

VIDEO: Hamran: Kollár sadol na lep Ficovi.

Video

„Policajný prezident povedal, že NAKA vedie trestné konanie vo veci založenia, znosnovia a podporovania zločineckej skupiny, lebo je dôvodné podozrenie, že v rámci OČTK pôsobí organizovaná skupina, ktorá nezákonným spôsobom vplýva na trestné konanie a že o tomto hovoril minulý týždeň na Bezpečnostnej rade. Pán Hamran, vy si sedíte na kábli? Veď priamo potvrdzujete to, čo hovorím ja a čo hovorí predseda Národnej rady pán Kollár,“ obrátil sa Fico priamo na policajného prezidenta.

Podľa neho „predseda vlády musí zvolať Bezpečnostnú radu“. „Policajný prezident potvrdil, že NAKA ide po všetkých, ktorí by chceli preukázať, čo za hrozné zločiny páchajú,“ dodal Fico.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #NAKA #Štefan Hamran