Obžaloba bývalého šéfa SIS Pčolinského je na súde. Jeho obhajca o ničom nevie

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v utorok obžalobu na bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského zo zločinu prijímania úplatku, zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Na sociálnej sieti o tom informoval ÚŠP.

17.05.2022 13:49 , aktualizované: 14:24
debata (35)

ŠTS eviduje podanú obžalobu. „Trestná vec bola pridelená zákonnému sudcovi na pracovisku v Banskej Bystrici, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe,“ priblížila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Právny zástupca Ondrej Urban však tvrdí, že o podaní obžaloby na ŠTS nemá ako obhajoba Vladimíra Pčolinského žiadnu vedomosť.

„Stále nám neboli doručené viaceré písomnosti a súčasne nebolo realizované ani záverečné preštudovanie trestného spisu, ktoré sa podľa obhajoby malo nanovo realizovať,“ dodal Urban.

Pčolinského stíhajú v súvislosti s kauzou SIS. Pôvodné obvinenia v prípade zrušila vlani v auguste Generálna prokuratúra SR. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára vo výške 40-tisíc eur.

Zoroslav Kollár chce podľa medializovaných informácií uzavrieť dohodu o vine a treste.

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Pčolinský