Bývalý šéf spravodlivosti Gábor Gál je obvinený z korupcie

Vyšetrovateľ NAKA obvinil bývalého ministra spravodlivosti Gábora Gála za stranu Most-Híd. Informovala o tom Markíza.

20.05.2022 11:38 , aktualizované: 12:36
Gábor Gál Foto: ,
Gábor Gál
debata (76)

Televízia sa spojila s Gálovým advokátom Tomášom Strémym, ktorý oznámil, že sa majú obrátiť priamo na bývalého politika.

S Gálom sa Markíze nepodarilo spojiť.

„Ešte minulý týždeň mi poštou bolo doručené uznesenie o vznesení obvinenia. Predmetné uznesenie v súvislosti s mojou osobou sa absolútne nezakladá na pravdivých informáciách. Nie je to prvýkrát, keď o mne kolovali rôzne informácie od takzvaných kajúcnikov, ktoré sa po riadnom prešetrení potvrdili ako vymyslené,“ povedal pre TASR exminister spravodlivosti. Ako doplnil, dúfajúc v zákonnosť postupov, je aj teraz pripravený byť maximálne súčinný s orgánmi činnými v trestnom konaní, aby vec riadne objasnili.

Ako Gál dodal, keďže ide o živú vec, nebude sa k tomu viac vyjadrovať.

Hovorca policajného prezídia Michal Slivka potvrdil, že ide o korupciu v súvislosti so Slovenským pozemkovým fondom v roku 2018.

„Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil 9. mája tohto roku osobu G. G. z korupcie. Zločinu prijímania úplatku (podľa § 329 ods. 1 Trestného zákona) sa mal dopustiť v súvislosti s činnosťou Slovenského pozemkového fondu v roku 2018. Bližšie informácie poskytneme, až keď to procesná situácia dovolí,“ informoval Slivka.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podrobnosti prípadu ani počet obvinených nechcel komentovať. „Obvinenie bolo vznesené pre zločin prijímania úplatku, ale bližšie podrobnosti, skutkové ani právne, zverejňovať nebudeme, je to prvotné štádium,“ reagoval.

© Autorské práva vyhradené

76 debata chyba
Viac na túto tému: #Gábor Gál