Podarená organizácia! Ako sme sa naháňali za Hegerom

Aj keď máte pracovný program premiéra, pozvánku a chuť cestovať desiatky kilometrov, neznamená to, že ho chytíte.

27.05.2022 17:30
debata (13)

VIDEO: Heger na východe, pozrel si nový plynovod.

Video

Až na druhý pokus sa podarilo premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽaNO) uskutočniť návštevu pri novom plynárenskom prepojení medzi Slovenskom a Poľskom v katastri obce Výrava (okr. Medzilaborce).

Prvý pokus bol 19. mája, ale z dôvodu neodkladných pracovných povinností sa jeho program na východnom Slovensku zrušil. Druhý pokus naplánoval Úrad vlády o týždeň neskôr v piatok 27. mája. Ako je už dobrý zvykom, hovorkyňa predsedu vlády Ľubica Janíková zaslala deň pred akciou novinárom pracovný program premiéra.

Jeden z bodov začínal o 10.00 h v obci Výrava (aj s GPS súradnicami kde presne prečerpávacia plynová stanica je). Na návšteve sa mal premiér „oboznámiť s pripravenosťou nového plynárenského prepojenia medzi Slovenskom a Poľskom. Tlačová konferencia sa uskutoční približne o 11 h,“ napísala hovorkyňa.

Výrava je od Košíc vzdialená viac ako 100 kilometrov. O 10.30, niečo viac ako kilometer pred plynovou stanicou už stáli policajti. „Ďalej nemôžete!“ Spolu s humenskou kolegyňou z ďalšieho média ukazujeme pozvánku, argumentujeme, že sme tu o pol hodinu skôr… „Oni tam už skončili, za chvíľu idú dole, cesta je úzka, mohli by ste sa stretnúť a nevyhnete sa,“ už miernejšie vysvetľuje hliadka.

Keď sa trochu vzdialime, počujeme, ako do vysielačky hovorí, že sú tu nejakí novinári. Aj po hovore policajt krúti záporne hlavou. Vzápätí k nám príde pán z auta s označením Lesy SR. Len tak mimochodom povie, že určite nemáme povolenie na vjazd na túto cestu, ktorú potrebujeme…

Nuž tak sme si tam nakoniec počkali takmer hodinu. Premiér mal určite tlačovku okolo 11.00 a z Výravy odchádzal o 11.16… Na pripomienku, že takto sa to nerobí (do psej matere), ktorú som zaslala Úradu vlády o 11.21 a ani na telefonát hovorkyni o 10.40, žiaľ, nikto nereagoval. Takže, organizácia sa podarila! Redaktor stratil štyri a pol hodiny a prejazdil zbytočne viac ako 200 kilometrov.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Eduard Heger