Horí dom! A Matovič stavia na záhrade altánok pre deti

Cena slovenských fašistov stúpa. „Súboj o nich zvádza Fico s Matovičom,“ povedal v podcaste Marián Repa.

28.05.2022 06:00
debata (30)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Viac ako miliarda eur, ktoré potečú rodinám s deťmi, je splnený sen ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). Ani sa tým netají. Sám vystupuje ako tvorca udalosti, ktorá by mala vstúpiť do dejín.

„Ak si chcel poškodiť, nemohol to urobiť lepšie. Poštval si proti sebe všetkých ostatných, okrem rodín,“ povedal v podcaste Počúvajte pravdu Marián Repa.

Poukázal na dramatický nárast ľudí, ktorí sú ohrození chudobou, a buď nedostali nič alebo jednorazovo 100 eur. „Horí dom. A Matovič stavia na záhrade altánok pre deti,“ prirovnal konanie ministra k súčasnej situácii komentátor denníka Pravda.

Z protiinflačného balíka označil za dobrý krok len zvýšenie prídavkov na deti, ktoré podľa neho za posledné roky rástli „o centy“.

Repa ostro kritizoval daňový bonus, ktorý ohrozuje fungovanie miest a obcí. Navyše pár mesiacov pred voľbami do samospráv. „On (Matovič) bude za pekného, a nech si to vyžerú starostovia a primátori,“ predpovedal v podcaste.

Na otázku, prečo to urobil líder hnutia OĽaNO, a či tým neohrozil kandidátov vlastného hnutia, Repa odpovedal jasne: „Väčšina vo voľbách bude kandidovať ako nezávislí, a OĽaNO nemá silné regionálne zastúpenie, takže Matovič nepríde politicky o nič.“

Za absolútny omyl ale Repa označil tzv. krúžkovné, teda peniaze pre deti na mimoškolskú činnosť. Súhlasí s učiteľmi a riaditeľmi škôl, ktorí tvrdia, že tieto financie nemusia nájsť uplatnenie v praxi.

„Ja mám klikať na aplikáciu, a ešte hodnotiť krúžok? Veď som v robote!“, konštatoval komentátor. Je presvedčený, že peniaze sa dali využiť lepšie, napríklad na rekonštrukciu škôl, ktoré to nevyhnutne potrebujú.

V súvislosti so schvaľovaním balíka peňazí pre rodiny v parlamente sa komentátor Marián Repa netají tým, že minister Igor Matovič vytvoril „nebezpečný precedens“, keď sa spoliehal na hlasy extrémistov a fašistov.

Začína sa o nich súboj. Zálusk má nielen Robert Fico ale užvaj Igor Matovič,“ poznamenal.

Čo je podľa komentátora Pravdy tragédiou slovenskej politiky? Kto chýba na politickej šachovnici? Prečo príbeh exšéfa špeciálnej prokuratúry Dušana Kováčika by bol dobrý scenár na film? Je trest pre Zoroslava Kollára za korupciu výsmechom? Nalaďte si podcast Počúvajte pravdu s komentátorom denníka Pravda Mariánom Repom.

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #podcast #Počúvajte Pravdu