SaS robí ramená, z koalície ale neodíde, myslí si politológ Koziak

Zdá, že odchod liberálov, alebo zásadnejšie zmeny v ďalšom fungovaní koalície je na spadnutie. Upokojiť situáciu sa, opäť raz, snaží premiér Eduard Heger. Čo však drží koaličné strany pokope ani nie je osoba predsedu vlády, ale alternatívy, z ktorých každá znamená stratu súčasnej moci.

28.06.2022 22:12
Mária Kolíková / Branislav Gröhling / Richard... Foto: ,
V popredí minister hospodárstva a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku Richard Sulík prichádza na rokovanie vlády v Bratislave 28. júna 2022
debata (1)

Je opäť vládna koalícia bližšie k rozpadu? SaS prišla po rokovaní vlády, na čele s Richardom Sulíkom, s ďalším varovaním, že zvažujú odchod, o ktorom by strana mala rozhodnúť na mimoriadnej republikovej rade 6. júla. Aj šéf OľaNO Igor Matovič zvoláva rokovanie predsedníctva svojho hnutia. Budeme po nich svedkami výraznejších zmien, alebo sa jednotlivé strany sporu pokúsia v lete vychladnúť a na jeseň pokračovať, s cieľom dovládnuť spolu až do riadnych volieb? A čo môžu získať či stratiť strana Za ľudí a hnutie Sme rodina? V podcaste denníka Pravda situáciu zanalyzuje politológ Tomáš Koziak.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #Richard Sulík #Igor Matovič #vládna koalícia