Fico v Ide o pravdu: Ak Pellegriniho vykopú po rokoch ako mamuta, stále bude mať na čele napísané - Smer

Vojnu na Ukrajine považuje za chybu Ruska. „Ale Putin už dosiahol svoj cieľ,“ povedal v Ide o pravdu Robert Fico, predseda opozičnej strany Smer. Lídri EÚ by si podľa neho mali priznať chybu, keď presadzovali sankcie, ktoré najviac ubližujú východným krajinám únie, vrátane Slovenska.

29.06.2022 19:39
debata (89)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Roberta Fica v relácii Ide o pravdu.

Video

Chce vyhrať parlamentné voľby, ale priznáva, že bez spolupráce s opozičným Hlasom sa to nepodarí. „Peter Pellegrini stále do nás pichá, a robí veci, ktoré sa nám nepáčia,“ povedal v relácii Ide o pravdu Robert Fico, predseda opozičnej strany Smer.

Napriek tomu ho pozýva k spolupráci: „Buď sa spojíme s Hlasom, a voľby vyhráme. Ak nie, vyhrá pravica.“ Bývalý stranícky šéf Pellegrinimu pripomína jeho minulosť v strane Smer, a zdôrazňuje, že „nesie zodpovednosť za politiku strany od A po Z.“

Fico ho prirovnáva k mamutiemu mláďaťu, ktoré ak vykopú o päť tisíc rokov, tak stále bude mať na čele napísané, že je zo Smeru. Upozorňuje, že už v samosprávnych a regionálnych voľbách môže na jeseň vyhrať pravica, a príčinu vidí v samostatnom postupe Hlasu. „Za toto bude niesť Pellegrini zodpovednosť,“ upozornil.

Reč bola aj o koaličnom napätí, ktoré nezmizlo ani po verejnom ospravedlnení sa predsedu OĽaNO Igora Matoviča politickým partnerom. Liberáli zo SaS sa ku koaličnému stolu nevrátili, a o týždeň chcú povedať či zostávajú vo vláde. Scenárov na riešenie krízy je niekoľko, medzi nimi aj odchod ministra financií z vlády.

Je reálne, aby premiér Eduard Heger (OĽaNO) navrhol odvolanie vlastného straníckeho šéfa?

© Autorské práva vyhradené

89 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Ide o pravdu