Ukrajinskému vodičovi v Bratislave namerala hliadka takmer tri promile alkoholu

Bratislavskí policajti namerali v stredu v skorých ranných hodinách 28-ročnému vodičovi v dychu 2,90 promile alkoholu. Dmytrovi D. hrozí až ročný trest odňatia slobody, čelí stíhaniu pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Bratislavská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

07.07.2022 11:25
debata (14)

Vodič auta s ukrajinským evidenčným číslom na seba podľa slov polície upozornil tým, že mal počas jazdy v bratislavskej Mlynskej doline zapnuté výstražné svetlá a jazdil z pruhu do pruhu. Vodiča pri kontrole preto vyzvali, aby sa podrobil vykonaniu dychovej skúšky. Výsledok bol takmer tri promile alkoholu v dychu.

„Vodič bol v súlade so zákonom obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušné oddelenie na vykonanie ďalších úkonov. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky voči 28-ročnému Dmytrovi D.,“ ozrejmila polícia s tým, že mu hrozí väzenie až na jeden rok.

V tejto súvislosti polícia opätovne upozorňuje vodičov, že alkohol za volant nepatrí, a apeluje, aby boli na cestách voči sebe aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol za volantom #polícia SR