Fico obviňuje Matoviča s Hegerom z organizovanej skupiny, rezort vnútra sa ohradil

Bývalý trojnásobný premiér a šéf opozičnej strany Smer Robert Fico obviňuje súčasné vedenie štátu a polície z organizovanej skupiny.

07.07.2022 12:23 , aktualizované: 21:14
Robert Fico Foto: ,
Poslanec a predseda strany Smer Robert Fico.
debata (57)

„Majiteľ chovnej stanice, z ktorej pochádza minister vnútra Roman Mikulec, jeho poradca Jaroslav Spišiak a prezident Policajného zboru Štefan Hamran by mal posúdiť, do akej miery mu škodia, lebo vystrájajú ako zmyslov zbavení,“ tvrdí Fico vo videu na sociálnej sieti.

O ministrovi vnútra zopakoval, že je „totálne skompromitovaný“. „Hamran je iný frajer,“ pokračuje Fico. Pridáva vlastnú charakteristiku policajného prezidenta: „Je to taký typ chlap, ktorý si dá na krk hrubú zlatú reťaz, zoberie služobné BMW a ide tokať podriadenej na dovolenke v Rakúsku.“

Video

Hamranovi vyčíta, že spája súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku s obvineným podnikateľom Petrom Koščom. Ten podľa polície podplácal bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

„Myslím si, že je čas, aby sa pán Košč ozval a porozprával, ako ho navštevoval Lipšic. Bolo by to zaujímavé počúvanie,“ komentuje Fico.

Hamran podľa neho priznal, že „opakovane došlo k stretnutiam Matovič, Heger, Mikulec, Spišiak a Hamran“.

„Mali byť na útvare osobitného určenia a mali sa venovať vraj reforme polície. No tak, milý Hamran, kozy si robte z niekoho iného. Žiadna skutočná reforma nie je na stole. Prečo by kvôli vašim nesúrodým úvahám išiel predseda vlády, minister financií a minister vnútra opakovane do uzatvorených priestorov v rezorte ministerstva vnútra? Zo stretnutí konaných na jar nie je žiaden záznam. Nakoniec, na čo? Matovič dával špinavé pokyny, koho z opozície treba stíhať. A Hegera si tam zobral ako takého malého zúfalca, aby bol spolupáchateľ,“ tvrdí Fico.

fico, kaliňák Čítajte viac Fico a Kaliňák žiadajú Žilinku, aby zrušil ich obvinenia paragrafom 363

Zároveň však jedným dychom tvrdí, že tieto stretnutia sú „skutočnými stretnutiami organizovanej zločineckej skupiny zneužívajúcej svoje postavenie na likvidáciu opozície hrubým zneužívaním NAKA, Úradu špeciálnej prokuratúry a niektorých sudcov“.

Fico sám je pritom stíhaný spolu s bývalým ministrom vnútra Robertom Kaliňákom, bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom zo zosnovania zločineckej skupiny s cieľom udržať stranu Smer pri moci. Navyše, Fico s Kaliňákom sa mali dopustiť aj prezradenia bankového tajomstva, keď informovali o daňovým deliktoch Igora Matoviča a niekdajšieho prezidenta Andreja Kisku.

Ministerstvo vnútra sa ohradzuje voči Ficovi

Ministerstvo vnútra sa razantne ohradzuje voči tvrdeniam poslanca Róberta Fica, ktoré zverejnil vo videu a kde hrubo osočuje čelných predstaviteľov rezortu vnútra ako aj Prezídia policajného zboru, píše rezort vo svojom vyjadrení.

Rezort vnútra tvrdenia pána poslanca Fica razantne odmieta a žiada, aby nemanipuloval verejnosť účelovými politickými vyjadreniami. Celá verejnosť má v pamäti a ešte dlho bude mať, ako naša krajina bola výrazne otrasená vraždou novinára a jeho snúbenice v roku 2018, kedy premiérom bol práve Robert Fico, ministrom vnútra jeho nominant a dlhoročná pravá ruka Róbert Kaliňák a jeho posluhovači na čele policajného zboru. Po vražde novinára bola obludným rozmerom tlačová konferencia vtedajšieho predsedu vlády Roberta Fica, vtedajšieho ministra vnútra Róberta Kaliňáka a vtedajšieho prezidenta policajného zboru Tibora Gašpara, kde ponúkali milión eur za životy dvoch nevinných ľudí – konkrétne za informácie, ktoré môžu viesť k chyteniu ich vrahov. Dvoch mladých ľudí, ktorí mali celý život pred sebou a boli počas vlády Roberta Fica na objednávku nemilosrdne zavraždení len preto, že jeden z nich vykonával prácu žurnalistu. Divadlo nevídaných rozmerov vyvrcholilo umelou rekonštrukciou vlády, kedy sa figúrky na šachovnici len popresúvali, aby dokončili štvorročné vládne obdobie a udržali sa pri moci. Aj napriek vražde dvoch nevinných ľudí.

Policajného prezidenta Tibora Gašpara nebolo možné odvolať, až po rezignácii trojtýždňového ministra vnútra, ktorý na funkciu rezignoval z jeho vyjadrení z dôvodu, že mu nebolo možné po vražde novinára policajného prezidenta odvolať.

Po voľbách od roku 2020, rezort vnútra pod vedením Romana Mikulca nastavil očistu policajného zboru ako aj celého rezortu vnútra s cieľom opätovného vrátenia spravodlivosti a právneho štátu.

Dnešné vyjadrenie poslanca Roberta Fica a trojnásobného premiéra Slovenska za čias ktorého vládnutia sa udiala vražda novinára, vníma rezort ako hrubo manipulatívne vyjadrenie so snahou diskreditácie poctivých policajtov a pracovníkov rezortu vnútra, ktorí si konečne po dlhých rokoch vlády Smeru môžu slobodne vykonávať svoju prácu. Faktom tiež je, že ľudia spriaznení s vládami Smeru vypovedajú o vážnych podozreniach z obrovských korupčných krokov a ďalších závažných podozrení z trestných činov. Na základe svedeckých výpovedí priamych účastníkov páchania trestnej činnosti sú vyšetrovaní, žalovaní a v prípadoch nominantov vlád pod vedením strany Smer-SD aj odsúdení.

Vyjadrenia Róberta Fica rezort vnútra vníma ako snahu o prekrytie závažných podozrení z obrovských korupčných krokov počas dvanástich rokov vládnutia zástupcov jeho politickej strany.“

© Autorské práva vyhradené

57 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #ministerstvo vnútra