Slovenským hasičom sa podaril výsadok do nedostupného terénu v Českom Švajčiarsku

Slovenskí hasiči včera urobili v českom národnom parku České Švajčiarsko výsadok pomocou vrtuľníka do nedostupného terénu s cieľom zefektívniť hasenie požiaru.

11.08.2022 09:06
požiar české švajčiarsko Foto:
debata (2)

Bol nevyhnutný na doplnenie hadíc a čerpadla, ktoré na hrebeň nebolo možné priviezť kolesovou technikou a ručné vynášanie by bolo náročné. Informovalo o tom oddelenie komunikačné a vnútorných záležitostí Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

„Pri prvom výsadku sa z vrtuľníka Leteckého útvaru Ministerstva vnútra (MV) SR z výšky 40 metrov zlanili dvaja hasiči, pri ďalších dvoch vrtuľník na miesto zložil potrebný materiál. Vďaka doplneniu ďalších hadíc a čerpadla mohli zasahujúci hasiči na hrebeni vytvoriť posilové vedenie a zefektívniť tak likvidačné práce,“ priblížili hasiči.

Situácia v Českom Švajčiarsku je podľa slov HaZZ každým dňom lepšia, hasiči majú požiar pod kontrolou a v najbližších dňoch by malo dôjsť k jeho likvidácii. „Príslušníci z modulu leteckého hasenia požiarov sa na Slovensko definitívne vrátia v sobotu,“ dodalo HaZZ.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #lesný požiar #České švajčiarsko #České Švajčiarsko požiar