Fico s Uhríkom vyzývajú v spoločnom videu k referendu

Predseda strany Smer Robert Fico zverejnil video na sociálnej sieti, v ktorom vystupuje s predsedom strany Republika Milanom Uhríkom. Fico vo videu tvrdí, že jedinou demokratickou cestou, ako vyriešiť krízu je referendum o demisii vlády a zmene Ústavy SR.

18.08.2022 13:03
debata (66)

„Takmer pol milióna ľudí v petičnej akcii žiada prezidentku, aby referendum čo najrýchlejšie vyhlásila. Veríme, že prezidentka sa opäť nespreneverí svojmu úradu a nepokúsi sa referendum zmariť, ako to urobila minulý rok, keď ju o vyhlásenie referenda žiadalo viac, ako 600-tisíc ľudí," uviedol Fico, ktorý je presvedčený, že opozičné politické strany majú jasno v tom, že sama koaličná vláda nevyvolá predčasné voľby.

V závere svojho prejavu poďakoval všetkým, čo podpísali petičný hárok. Strana Republika do referenda prispela 50-tisíc podpismi. Jej predseda Uhrík napomína občanov Slovenska, že mlčaním sa nič nevyrieši a taktiež poďakoval každému, kto sa zapojil do petičnej akcie.

„Zmenu docielime len spoločne, kultivovanou a konštruktívnou opozičnou spoluprácou. Je nám jasné, že poslanci vládnej koalície za predčasné voľby dobrovoľne sami nezahlasujú, preto ich musíme k odchodu dotlačiť demokratickou cestou," povedal Uhrík. Ten všetkých vyzval, aby právo občanov na referendum rešpektovali.

66 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #referendum #Milan Uhrík