Heger: Odvolanie Matoviča by sa vôbec nemalo konať

Odvolávanie ministra financií Igora Matoviča považuje predseda vlády Eduard Heger za zbytočné. Parlament by sa mal podľa jeho slov najskôr sústrediť na riešenie skutočných problémov Slovenska a až potom by mali prísť na rad politické bitky. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

01.10.2022 15:33
Igor Matovič / Eduard Heger  / Foto: ,
Vľavo minister financií Igor Matovič a premiér Eduard Heger
debata (48)

„Skutočný problém Slovenska je previesť občanov cez energetickú krízu. Tam je dôležitá súdržnosť vlády a parlamentu bez toho, aby sme pozerali na politické tričká. Potom, keď toto vyriešime, nech sa dejú politické bitky. Ale dnes na to čas nie je,“ zdôraznil v relácii šéf vládneho kabinetu. O návrhu na odvolanie šéfa rezortu financií má parlament hlasovať v utorok.

Igor Matovič Čítajte viac V rokovacej sále skolaboval poslanec. Odvolávanie Matoviča odložili na utorok

Heger rozumie tomu, že lekári, ktorí podali hromadné výpovede, sú preťažení a chcú vidieť zmenu. Je však podľa neho úlohou ministra zdravotníctva, aby im ukázal, koľko práce už bolo vykonanej. Hovoril o vyše miliarde eur z plánu obnovy na infraštruktúru, či o skokovom zvýšení platov lekárov a príplatkov za odpracované roky. Podávanie hromadných výpovedí aj preto nepovažuje za férové.

visolajský lekári výpovede Čítajte viac Lekári začali hromadne podávať výpovede. Odísť ich chce takmer dvetisíc

Ďalej ubezpečil, že vysoké školy sa od 17. novembra nebudú z dôvodu narastajúcich cien energií zatvárať. „My dofinancujeme tieto ich nároky na energie. Sme si toho vedomí,“ podotkol. Po vymenovaní nového ministra školstva avizuje diskusiu s rektormi o pláne, akým spôsobom vysoké školy previesť cez energetickú krízu.

48 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Eduard Heger