Matovič po tragédii na Zochovej avizuje nemilosrdné tresty

„Už stačilo,“ takto začal svoj status na sociálnej sieti k tragickej nehode so štyrmi obeťami a šiestimi zranenými na zastávke MHD v Bratislave minister financií Igor Matovič a avizuje sprísnenie trestov pre opitých vodičov.

03.10.2022 10:55
Zochova, Bratislava nehoda zastávka HaZZ... Foto: ,
Na bratislavskej Zochovej ulici narazilo v nedeľu krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD). Na snímke policajtky na mieste dopravnej nehody na Zochovej ulici.
debata (137)

Expremiér uviedol, že sám cez zastávku Zochove päť rokov cestoval. „V túto noc tam vyhasli životy mladých ľudí, ktorí tú trasu išli prvýkrát a, bohužiaľ, naposledy,“ uviedol.

VIDEO: Tragická nehoda v záberoch kamery. Ľudia na zastávke MHD v Bratislave nemali šancu.

Video

Matovič vodiča, ktorý po nehode nafúkal 1,6 promile označil za „debila“, ktorý si „sadol do auta a zničil život mladých ľudí a ich rodín“. Šéf OĽANO už aj avizuje sprísnenie trestov za alkohol za volanom. „Stačilo! S ministrom vnútra Romanom Mikulcom som hovoril a plne sa stotožňujeme v tom, že jediná cesta je zavedenie exemplárnych trestov za alkohol za volantom,“ uviedol.

Majú sa sprísniť tresty za alkohol za volantom? V podcaste denníka Pravda odpovie dopravný analytik Jozef Drahovský, advokát zastupujúci previnilcov Milan Ficek, či bývalá prokurátorka Eva Mišíková.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Mikulec po nehode vyjadril nepochopenie nad skutkom vinníka a zároveň ľútosť nad dôsledkami tragédie. „Je to hrozné, medzi obeťami a zranenými boli študenti, niektorí z nich mali v pondelok absolvovať prvý deň na vysokej škole, je to obrovská tragédia,“ zdôraznil minister, ktorý zároveň uistil, že bude podobne ako Matovič podporovať sprísnenie legislatívy.

Na bratislavskej Zochovej ulici v centre mesta...
Na bratislavskej Zochovej ulici v centre mesta...
+24Na bratislavskej Zochovej ulici v centre mesta...

Matovič avizuje, že už v pondelok na koaličnej rade navrhne, aby vozidlá vodičov s jedným a viac promile alkoholu v krvi prepadli štátu. „A čo keď bude mať auto požičané? To isté. Nech sa páči, nech si dotknutý u ožrana uplatní náhradu škody. Zadržané autá pôjdu následne do verejnej dražby a z výťažku sa bude financovať odškodnenie obetí a ich príbuzných,“ avizuje Matovič.

Najtragickejšie nehody v histórii Slovenska
Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

137 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol za volantom #Igor Matovič #tragická nehoda na Zochovej