Taraba Matovičovi určite nepomohol zadarmo a čoskoro sa to ukáže, tvrdí politológ

Hoc aj len demonštratívny nesúhlas s Matovičom zo strany jeho deviatich poslancov z klubu OľaNO netreba brať podľa politológa Tomáša Koziaka na ľahkú váhu. Určite sa im totiž nepáči pokles popularity hnutia, za ktorý vinia komunikáciu a spôsob politiky svojho straníckeho šéfa. „Môže to predznamenávať vnútorné procesy, ktoré povedú až k odstaveniu Igora Matoviča, alebo ich odchodu z hnutia,“ predpokladá politológ.

05.10.2022 06:15
debata (16)

Takmer nekonečný príbeh odchodu SaS z koalície a jej následnej snahy o odchod Igora Matoviča z kresla ministra financií mal v utorok svoju bodku. Financmajstra podržal takmer celý klub jeho koaličného partnera Sme rodina, svojim spôsobom aj poslanci a odídenci zo Za ľudí a najmä odídenci od Kotlebu – poslanci okolo Tomáša Tarabu. Richard Sulík hovorí, že týmto dňom sa snaha SaS o návrat do koalície definitívne končí a v zápätí hovorí o predčasných voľbách. To vraj nepríjemne prekvapilo premiéra Eduarda Hegera, ktorý si stále sľubuje, že jeho vláda v menšine sa udrží pri moci.

Na margo hlasovania poslancov z fašistickej kandidátky okolo Tomáša Tarabu politológ Koziak hovorí, že podstatné nie sú reči, ale konkrétne činy a tie hovoria samé za seba. Preto je podľa neho pravdepodobné, že ich pomoc koalícií nie je náhodná. Isté je však podľa neho to, že sme opäť bližšie k predčasným voľbám. Viac v podcaste denníka Pravda.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #odvolávanie #Igor Matovič #NRSR