Dědeček prosí rodiny obetí o odpustenie. Vodič auta smrti zo Zochovej prvýkrát prehovoril

Obvinený Dušan Dědeček, ktorý v opitosti spôsobil autom tragickú nehodu na zastávke Zochova v centre Bratislavy s piatimi obeťami, prvýkrát prehovoril o osudnej noci. Okresný súd vo štvrtok rozhodol, že bude stíhaný na slobode. Prokurátor sa odvolal a chce ho stíhať väzobne.

07.10.2022 20:50
Dedeček Dědeček Foto: ,
Obvinený Dušan Dědeček uteká pred novinármi z budovy okresného súdu v Bratislave.
debata (80)

Bývalý športový funkcionár poskytol rozhovor pre TV Markíza a TV Joj.

Dědeček sa v úvode ospravedlnil novinárom, že po štvrtkovom pojednávaní okresného súdu rýchlo ušiel. Následne sa rozrozprával o svojich pocitoch, o osudnej nedeli a prečo žiadal o prepustenie.

Skutok ktorý urobil, ho veľmi mrzí. „Mrzia ma tie zmarené životy. Neviem, ako by som vyjadril ľútosť nad tým všetkým a aj keď to rodičia asi neprijmú, chcem ich prosiť o zmierenie, o ľútosť a o ospravedlnenie,“ povedal.

SR Bratislava súd Dušan D. tragédia návrh väzba BAX Čítajte viac Tragická nehoda na Zochovej: Prokurátor trvá na tom, že Dědeček patrí do väzby

Podľa jeho slov nebol na mieste nehody agresívny. "Boli tam ľudia, ktorí ma priamo napadli. Nepamätám si, že by som na niekoho kričal alebo že by som bol agresívny. Vedel som, čo som spravil. Som pripravený niesť vinu. Jedným šmahom ruky som zmazal všetko dobré, čo som urobil a stratil som to. Už asi nikdy nebudem ten, čo som bol,“ vyhlásil Dědeček.

Na otázku, prečo si sadol za volant v takom stave odpovedal, že to nevie logicky zdôvodniť. Do auta mu vraj ani nikto nebránil nastúpiť.

Ako ďalej povedal, v tú nedeľu ho navštívil syn s vnučkou a vypil asi dva rumy. Do práce išiel preto, lebo vraj musel odomknúť kanceláriu a jeho kolegyne nemohli. Dědeček tvrdí, že nikdy pred tým nešoféroval pod vplyvnom alkoholu a nepovažuje sa ani za cestného piráta, hoci mnohokrát prekročil povolenú rýchlosť.

VIDEO: Obvinený Dědeček uteká zo súdu s asistenciou polície.
Video

Z cely predbežného zadržania poslal list Deaflympijskému výboru Slovenska, pretože chce, aby organizácia pokračovala, uviedol. Rodinám obetí zatiaľ nepísal.

Vyjadril sa aj k medializovaným informáciám, že si chcel v cele siahnuť na život. „V takej fáze človek zvažuje všetky hodnoty. Mám určité ciele. Nechám si to pre seba,“ povedal ďalej v rozhovore.

Prepustenie z väzby žiadal podľa svojich slov preto, aby mohol v Deaflympijskom výbore odovzdať prístupové heslá a ďalšie dôležité dokumenty svojmu nástupcovi. Plánuje sa zúčastniť rozhodovania o svojej väzbe pred Krajským súdom. Tvrdí, že nikam neplánuje ujsť a je pripravený niesť vinu. „Budem za svoj hriech pykať. Odnesiem si, čo mám,“ dodal obvinený.

VIDEO: Ľudia bez šance. Desivé zábery z nárazu auta na Zochovej.
Video

V závere sa ešte vyjadril k rodinám obetí. „Chcel by som ich poprosiť o odpustenie. Nikdy sa moje pocity nevyrovnajú s tým, čo prežívajú rodičia obetí, ale je to iný typ pekla,“ vyhlásil Dědeček.

Po odchode z nemocnice sa vyjadril aj jeho syn, uviedol portál TV Joj. Museli ho odniesť na nosidlách pre poranenie chrbtice. „Je to strašná tragédia, strašne ma to mrzí, ale na ten večer si nespomínam,“ uviedol. Na otázku, či chce niečo pozostalým odkázať, neodpovedal, dodáva portál.

© Autorské práva vyhradené

80 debata chyba
Viac na túto tému: #tragická nehoda na Zochovej #Dušan Dědeček