Prvý slovenský mrakodrap dosiahol svoju finálnu výšku. Po dvoch rokoch

Hrubá stavba prvého slovenského mrakodrapu Eurovea Tower v Bratislave, ktorý bude mať 47 nadzemných podlaží a výšku 168 metrov, je dokončená. Osadili tam už aj glajchu, teda tradičný symbol dosiahnutia hornej úrovne konštrukcie budovy, informoval developer projektu.

01.12.2022 10:51
eurovea Foto:
Najväčší projekt v Bratislave, výstavba Eurovea II, pri nábreží rieky Dunaj.
debata (7)

Veľká časť koruny tvoriacej architektonický a kompozičný vrchol mrakodrapu už podľa investora dosiahla definitívnu výšku. „Viditeľná je tak už výsledná štíhla, zaoblená, zužujúca sa línia veže. K úplnému zhotoveniu najvyššej budovy na Slovensku ešte zostáva dokončiť korunu, fasádu na posledných piatich poschodiach a interiéry bytov. Kolaudácia je plánovaná na leto budúceho roka,“ spresnil developer.

Bratislava požiar Eurovea Tower Čítajte viac Požiar na najvyššej budove Slovenska. Zasahovali desiatky hasičov (video)

Vytiahnutie stavby z úrovne terénu po vrchol trvalo 24 mesiacov. Po dokončení podzemnej časti a podnože s 15-metrovými nosnými stĺpmi v tvare V začali pribúdať štandardné poschodia tempom v priemere jedno každých 11 dní.

Výstavba výškovej budovy je súčasťou projektu Eurovea II, v rámci ktorého investor rozšíri nákupné centrum na Pribinovej v Bratislave a postaví tiež rezidencie, administratívne budovy i podzemné garáže. Predĺži tiež nábrežnú promenádu pri Dunaji, vybuduje bulvár i ďalšie verejné priestory.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Eurovea Tower