Poslanci ukončili rokovanie skôr. V pléne chýbali predkladatelia návrhov

Poslanci parlamentu ukončili stredajšie rokovanie 78. schôdze skôr ako zvyčajne. V pléne chýbali predkladatelia návrhov.

07.12.2022 18:35
NR SR / Parlament / Foto: ,
Prázdne poslanecké lavice
debata

V závere siedmeho rokovacieho dňa prebrali novelu zákona o ochrane a využívaní poľnohospodárskej pôdy, ktorú predložil poslanec Martin Fecko (OĽANO).

Novelou sa má opätovne rozšíriť právna ochrana a najmä sa majú nastoliť podmienky regulácie povinností majiteľov a užívateľov pôdy, ktorá síce primárne nezodpovedá charakteru poľnohospodárskej pôdy, ale slúži na zabezpečenie poľnohospodárskeho využívania pôdy.

Video
Smer bude hlasovať za pád vlády. Podľa Gyimesiho sa chce Sulík silou mocou pomstiť Matovičovi

Poslanci budú pokračovať v rokovaní vo štvrtok (8. 12.). Podľa programu by mali rokovať o návrhoch z dielne vicepremiéra Štefana Holého (Sme rodina). Ide napríklad o zákon o akreditácii orgánov posudzovania zhody, novelu zákona o kybernetickej bezpečnosti či novelu zákona o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti.

Popoludní od 14.00 h má prísť na rad mimoriadna schôdza o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde, ktorú iniciovala SaS a poslanci okolo Petra Pellegriniho.

sas, heger Čítajte viac Sulík sa spojil s Pellegrinim a ide sa pokúsiť povaliť Hegerovu vládu
debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #NR SR