S Hegerom máme plán, dvojka od KDH je neadekvátna, hovorí Naď

Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) si sám seba nevie predstaviť na kandidátke Kresťanskodemokratického hnutia (KDH).

06.02.2023 14:26 , aktualizované: 16:03
Jaroslav Naď Foto: ,
Jaroslav Naď
debata (129)

Ako ďalej uviedol v diskusnej relácii Karty na stôl týždenníka Plus 7 dní, pri téme KDH sa stotožňuje s lídrom hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igorom Matovičom. „Stotožňujem sa s Igorom, KDH sa opakovane nedostalo do Národnej rady SR práve kvôli tomu, že boli nerozvážni a silou mocou chceli ísť sami do volieb. Vždy dostali nad štyri percentá hlasov a dovolím si povedať, že teraz by dostali ešte menej, keď pôjdu do volieb samostatne. Z tejto polohy ponúkať dočasne poverenému premiérovi SR Eduardovi Hegerovi (OĽaNO) ,dvojku' na kandidátke, nie je adekvátnou ponukou, a myslím si, že Heger na to nebude pozitívne reagovať," uviedol Naď. Dodal, že čokoľvek, čo ponúkne predseda KDH Milan Majerský Hegerovi alebo komukoľvek inému, nemusí na konci dňa „prejsť".

VIDEO: Naď v Ide o pravdu: V politike zostanem pri Hegerovi. Kyjev chce od nás 11 Zuzán
Video

Dočasne poverený šéf obrany taktiež vysvetlil, že Heger si ponuku od KDH váži, no skôr vidí cestu v tom, aby sa hnutie spájalo s konzervatívnymi silami, aby zbytočne neprepadli hlasy. „Spupnosť KDH v súvislosti s tým, že chcú ísť sami do volieb a opäť prepadnú hlasy, je nezodpovedné, zbytočné a zlé pre samotné KDH. V tomto hnutí je veľa ľudí, ktorých si osobne vážim, a myslím, že by bolo fajn, keby sa dostali do politiky. No mali by sa skôr spájať," tvrdí Naď. Zároveň dodal, že s Eduardom Hegerom majú vlastnú predstavu a svoj plán, ktorý v správny čas detailnejšie predstavia. „Nie je dobré, aby hlas demokratického voliča prepadával. Všetko ďalšie príde v najbližších dňoch a týždňoch," povedal.

Eduard Heger, Igor Matovič, úrad vlády Čítajte viac Rozísť sa, aby získali hlasy? Nonsens, tvrdí politológ. To môže napadnúť len Hegerovi a Matovičovi

Jaroslav Naď v relácii ďalej uviedol, že s Mikulášom Dzurindom, ktorý v súčasnosti pôsobí v strane Modrá koalícia, ešte nehovoria o možnom prepájaní. „Sústredím sa na to, že s Hegerom dávame dokopy svoje veci a na našu spoluprácu sa teším. Je to človek, ktorý je prirodzeným lídrom," dodal Naď.

129 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #OĽaNO #Jaroslav Naď #Eduard Heger