Pellegrini s Kollárom ovládli politické diskusie. Fico zostal na chvoste

Počas roku 2022 bol najčastejším hosťom politických diskusií líder strany Hlas Peter Pellegrini. V reláciách sa dovedna objavil 30-krát, a teda absolvoval o dve návštevy viac ako druhý najvyťaženejší politik, Boris Kollár (Sme rodina).

06.02.2023 17:20
pellegrini a kollar Foto:
Predseda parlamentu Boris Kollár a líder strany Hlas Peter Pellegrini.
debata (29)

Analytici zo spoločnosti Newton Media porovnali účasť a výstupy politikov v roku 2022 v 6 diskusných reláciách – Na telo, O 5 minút 12, Na hrane, V politike, Sobotné dialógy a Braňo Závodský Naživo, v ktorých politici diskutovali celých 7 dní a 47 minút.

Do analýzy boli zahrnuté výstupy politikov parlamentných aj mimoparlamentných strán. Tradičnými hosťami diskusných relácií boli súčasní aj bývalí poslanci a ministri. Tvorili až 99,5 percent zo všetkých účastníkov diskusií.

V politických diskusiách sme sa najčastejšie stretávali s lídrami politických strán. Jedinou výnimkou bol opozičný Smer. Nasadenou jednotkou bol minulý rok podpredseda Juraj Blanár. V diskusiách sa objavil dvakrát častejšie ako predseda Smeru Robert Fico (10-krát). Častejšie ako Fico diskutovali aj Ladislav Kamenický (17-krát) a Richard Takáč (16-krát).

Prezidentka Zuzana Čaputová hosťovala takmer v každej zo sledovaných relácií jedenkrát. Výnimkou bola relácia Braňa Závodského na Exprese, ktorú počas roka navštívila dvakrát.

Na Exprese sa najčastejšie striedali Richard Sulík (8-krát) a Igor Matovič (7-krát). Najvyváženejším médiom z pohľadu účasti politikov bola TV JOJ s reláciou Na hrane. Relácia V politike zas ponúkla najväčší priestor politikom z mimoparlamen­tných strán.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #Peter Pellegrini #TV TA3