Kracinu, obžalovaného z príprav vrážd prokurátorov, prepustili na slobodu

Obžalovaného Dušana Kracinu z kauzy prípravy vrážd prokurátorov prepustili z väzby na slobodu. Najvyšší súd ešte v utorok potvrdil väzobné rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, informovala v stredu hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

08.02.2023 09:27
dušan kracina Foto: ,
Dušan Kracina na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku 3. mája 2022.
debata

„Najvyšší súd na neverejnom zasadnutí v trestnej veci Dušana K. zamietol sťažnosť prokurátora proti uzneseniu ŠTS z 13. januára 2023. Senát sa v plnom rozsahu stotožnil s názorom súdu prvého stupňa," priblížila hovorkyňa. Obžalovaný má povinnosť nosiť elektronický náramok na monitorovanie pohybu.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelia obžalobe štyri osoby – Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Kracina a Darko Dragič. Tomáš Szabó bol vylúčený na samostatné konanie, súd ho uznal za vinného.

Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť od Kočnera podľa obžaloby na jeseň 2017. V prípade Šufliarskeho približne o rok neskôr.

Marian Kočner Čítajte viac Prokurátor podal obžalobu na Kočnera v kauze Five Star Residence
debata chyba
Viac na túto tému: #príprava vrážd prokurátorov