Zeman sa na záver návštevy Slovenska stretol so šéfom parlamentu Kollárom

Schôdzkou s predsedom slovenského parlamentu Borisom Kollárom v stredu dopoludnia prezident Miloš Zeman ukončil oficiálnu časť programu rozlúčkovej návštevy Slovenska vo funkcii hlavy štátu.

08.02.2023 12:55
SR ČR Vysoké Tatry Zeman Návšteva Rozlúčková POX Foto: ,
Na snímke český prezident Miloš Zeman.
debata (1)

Na poludnie, pred odletom do vlasti, Zeman ešte vyrazil vo vrtuľníku z popradského letiska na vyhliadkový let nad Tatrami. V najvyššom pohorí Slovenska po rannej inverzii panovalo slnečné počasie s dobrou viditeľnosťou.

Na snímke český prezident Miloš Zeman (druhý...
Prezidentka Zuzana Čaputová (druhá sprava) a...
+11Na snímke policajný pes prehľadáva miestnosť...

Zeman prišiel do Vysokých Tatier v pondelok, keď pri Štrbskom plese večeral so slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Po utorňajšom oficiálnom spoločnom rokovaní potom prezidenti Česka a Slovenska ocenili dobrú úroveň vzájomných vzťahov a Zeman vyjadril nádej, že tá bude pokračovať aj s jeho nástupcom v úrade Petrom Pavlom.

VIDEO: Zeman ocenil Čaputovej ľudskosť
Video

Víťaz priamej prezidentskej voľby Pavel sa ujme úradu 9. marca a podľa skorších informácií plánuje pri svojej prvej zahraničnej ceste vo funkcii navštíviť Slovensko.

VIDEO: Český prezident Miloš Zeman v Tatrách
Video

Vo Vysokých Tatrách, ktoré sú obľúbeným cieľom českých turistov, sa Zeman počas troch dní trvajúcej návštevy zišiel tiež s niekoľkými ďalšími súčasnými a bývalými politikmi Slovenska, napríklad s premiérom Eduardom Hegerom a bývalými slovenskými prezidentmi Andrejom Kiskom a Rudolfom Schusterom.

VIDEO: Čaputovú teší, že Zeman si vybral Tatry na rozlúčku
Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Miloš Zeman #Boris Kollár