V Námestove zastavili dodávku, v ktorej sa ukrývalo 12 Sýrčanov

Príslušníci finančnej správy zastavili v Námestove dodávku, v ktorej vodič nelegálne prevážal 12 osôb sýrskej národnosti. Ukrývali sa pod kobercami a dekami v ložnej časti vozidla. Prevzala si ich na miesto privolaná polícia. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Žilina Božena Chríbiková. K udalosti podľa jej slov došlo ešte v nedeľu v noci.

21.03.2023 11:38
debata (6)

„Na ceste v smere Námestovo – Oravská Jasenica si príslušníci finančnej správy všimli podozrivo idúcu dodávku. Viedol ju vodič z Ukrajiny, čo zistili po tom, ako vozidlo zastavili na blízkej čerpacej stanici. Keď sa kontrolujúci zaujímali, čo preváža v zadnej časti dopravného prostriedku, snažil sa ich presvedčiť, že je prázdna,“ vysvetlila Chríbiková s tým, že skontrolovať tieto priestory im umožnil až na opakovanú výzvu.

Po otvorení dverí k ložnej časti vozidla našli koberce a deky, pod ktorými sa ukrývalo 12 osôb cudzej národnosti. Vodič podľa hovorkyne žilinského CÚ uviedol, že nevie, o aké osoby ide, a ani to, či majú pri sebe doklady. Mal ich naložiť v Banskej Bystrici a prepraviť do Poľskej republiky cez hraničný priechod Bobrov. „Tam mu mala byť vyplatená finančná odmena 100 dolárov za každú prepravenú osobu. Až neskôr sa zistilo, že ide o osoby zo Sýrie,“ dodala.

Službukonajúca hliadka na miesto privolala políciu a odovzdala prípad na ďalšie konanie.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #migranti